Západočeši se konečně dočkali pravého domácího prostředí, po reprezentační přestávce se v letošní premiéře představí dnes divákům v rekonstruované Městské sportovní hale na Slovanech.

V úvodním duelu přivítají házenkáři Talentu od 18 hodin celek Zubří a plzeňský klub připravil pro diváky celou řadu doprovodných akcí, které odstartují v prostoru před halou už v 17 hodin.

Od 17.15 hodin budou moci získat fanoušci podpisy hokejistů plzeňské Škodovky Martina Straky, Václava Pletky, Jakuba Lva a Tomáše Vlasáka. Hokejisté potom podpoří házenkáře plzeňského Talentu také v hledišti.

„Moc bych házenkářům přál, aby na konci sezony prožili stejnou radost jako my a fotbalisté v té minulé. Věřím, že jsou na dobré cestě k zisku titulu a zápas proti Zubří si nenechám ujít," slibuje na klubovém webu olympijský vítěz Martin Straka.

Plzeň by v případě zisku dvou bodů prodloužila svoji parádní sérii, která čítá už dvanáct vítězství v řadě.

„Samozřejmě, byla nějaká reprezentační přestávka a jsem zvědavý, co to s námi udělalo. Rádi bychom ale navázali na ty předchozí výkony a věřím, že první letošní zápas zvládneme," říká plzeňský trenér Martin Šetlík.

Domácí Talent sice bude vzhledem k postavení v tabulce jasným favoritem, ale Zubří jistě nedá svoji kůži lacino.

K týmu se po více než dvouleté pauze vrátil zkušený trenér Jiří Kekrt, který s Valachy v letech 1996 a 1997 vybojoval mistrovský titul. O to větší bude motivace soupeře uspět.

Třiašedesátiletý kouč podepsal s klubem smlouvu na dva a půl roku. „Je to pro mě nová výzva a věřím, že týmu pomohu nejen v tabulce vzhůru, ale díky koncepční práci bude Zubří opět silný tým bojující o přední příčky v nejvyšší soutěži," uvedl pro Valašský deník Jiří Kekrt.

Ani tahle změna ovšem Plzeňské nestraší. „Určitě se zlepší disciplína v jejich hře a nový kouč tomu dá nový řád. Na druhou stranu nejdou přes zimní přestávku udělat s týmem zázraky," je přesvědčen Martin Šetlík.

Talent navíc po dlouhé době nastoupí k utkání v kompletním složení. K dispozici bude také letní posila z Přerova Martin Kavka, který na podzim odehrál pouze prvních sedm zápasů a potom ho ze hry vyřadilo svalové zranění. „Martin odtrénoval celou přípravu a odehrál také obě přípravná utkání," dodal trenér Martin Šetlík.

V přípravě nejprve Plzeň zvítězila ve Strakonicích vysoko 37:18 a potom v městské hale podlehla druholigovému německému Aue 29:30.