V duelu, který odstartuje v 18 hodin, budou chtít Západočeši svému soupeři ukázat, že podzimní remíza 27:27 v Plzni byla dílem náhody a jejich aktuální mizerné formy.

„Sice jsme kvůli horší vzájemné bilanci s Přerovem už přišli o možnost postoupit do první šestky, ale chceme navázat na naše poslední úspěchy se silnými soupeři a v Brně vyhrát,“ uvedl trenér plzeňského týmu Martin Šetlík.

S tím, že házenkáři Talentu nebudou letos bojovat o medaile, se Šetlíkovi svěřenci už smířili. „Horší byl začátek týdne, teď už je to v pohodě. Kluci trénují se stejnou chutí, jako trénovali, když jsme ještě byli ve hře o medaile. Myslím si, že to cítí také tak, že budou chtít v každém utkání vyhrát,“ věří kouč Plzně.

Pro motivaci do nadstavbové části soutěže nemusí chodit plzeňští borci daleko. „Chceme teď hrát tak, abychom už do konce soutěže neprohráli a i sobě dokázat, že patříme do té první šestky, byť jsme se tam nakonec nedostali,“ říká bývalý mnohonásobný český reprezentant.

„Chceme udržet vítěznou šňůru co nejdéle, abychom si mohli říci, že od Vánoc jsme prohráli pouze jednou nešťastně v Zubří. Tohle by také mohlo být pozitivum do příští sezony,“ uvědomuje si Šetlík.

I když v Brně už Plzni o moc nepůjde, na Moravu pojede stejná sestava, která nastoupila do posledního domácího duelu proti Lovosicím. „Až v nadstavbové části bych chtěl do sestavy zařadit kluky z juniorky, kteří s námi trénovali. Pro domácí zápasy zkusíme dát do sestavy také jednoho až dva hráče z dorostu. Základ týmu ale zůstane pohromadě, bude se sehrávat a dál na sobě pracovat,“ prozradil Šetlík.

V dresu Brna se může proti střelcům Talentu postavit do branky Jiří Bavlnka, který v Plzni před nějakým časem působil. „Těžko říci, jestli je to pro někoho výhoda. Už je to nějaký čas, co tu Jura není, takže to pomalu opadá. Spíše je to dílem nějaké aktuální formy. Já doufám, že se nám ho povede vyhnat z branky co nejdříve, stejně jako hranického Pepu Kučerku nebo Lukáše Kuriala z Jičína,“ dodal Martin Šetlík.

Program 22. kola: Brno – Plzeň (SO 17.00), Kopřivnice – Zubří (SO 18.00), Jičín – Dukla Praha (SO 18.30), Lovosice – Karviná (NE 10.30), Frýdek-Místek – Přerov (NE 17.00). Utkání Třeboň – Hranice bylo předehráno včera od 19 hodin – skončilo po uzávěrce tohoto vydání.