Obhájci titulu z posledních tří ročníku sice domácí sobotní utkání vyhráli 26:23, ale ke spokojenosti měli daleko. Nedělní souboj doma Plzeň už jasně ovládla 34:24. V sérii hrané na tři vítězné zápasy vede 2:0 a od semifinále ji dělí jedno vítězství.

Na začátku prvního duelu to nevypadalo, že se proti sobě postavili vítěz základní části a osmý celek extraligy. Ve 14. minutě Talent prohrával už 4:7. „V sobotu to bylo z naší strany nervóznější,“ souhlasil benjamínek týmu Eduard Wildt, který hraje své první play-off.

Nebýt skvělého Jana Štochla v bráně, těžko by Talent zápas otočil na poločasových 15:9. Plzeň náskok neudržela a sedm minut před koncem to bylo o gól. Víc už naštěstí Talent Jičínu nedovolil. „Nemyslím si, že nám Jičín nesedí. Oni jsou podceňovaní. Podle mě Jičín hrál celou sezonu dobře, ale nesbíral body. Na spojkách má skvělé hráče Vítka se Šulcem, ale i Šafáře a Loskota. Jičín hraje dobrou házenou,“ uznal Šetlík.

Čtěte také: Jakub Tonar: První zápas byl takový varovný prst

Do druhého zápasu čtvrtfinále vkročil Talent o poznání lépe. „Od začátku jsme vedli o tři góly. Náskok se nám podařil navýšit na osm branek do poločasu. Oproti prvnímu zápasu byl z naší strany dobrý nástup do druhé půle. Jičín jsme nepustili blíž než na sedm branek. V sobotu to bylo i o jeden gól, takže to bylo velké drama,“ uvedl Wildt.

Jednadvacetiletý házenkář béčka Talentu se v nedělním utkání jednou trefil do branky Jičína. Byl spokojen se svou premiérou? „Jsou věci, které se dají pokaždé dělat lépe. Ale řekl bych, že jsem snad nic extra nezkazil a můžu být jakž takž spokojený,“ konstatoval Wildt.

Před svým prvním startem v play-off byl klidný. „Ono je to tak rychlé, že tréma nestačí přijít. Jakmile vkročíte na hřiště, tak vás hra pohltí,“ vysvětlil Wildt.

Trenér Jičína Aleš Babák litoval horšího nástupu do druhého souboje. „V neděli byli domácí mnohem koncentrovanější a agresivnější. O jejich vítězství nebylo pochyb,“ sdělil Babák.

Je mu jasné, že Jičín může Plzeň porazit, nikoliv porážet. „Dlouhodobé měření sil vyznívá ve prospěch Plzně. Přesto se ale nevzdáváme. Musíme zopakovat výkon jako v prvním plzeňském zápase,“ burcoval Babák.

Třetí čtvrtfinálová bitva je na programu v sobotu v 18.00 hodin v Jičíně.