Šéf Golf Klubu Plzeň-Dýšina předvedl, že je mužem na svém místě. Na ostrovní jamce číslo jedenáct, jedné z nejtěžších u nás, totiž zahrál takzvaný hole-in-one, což znamená, že jamku na vzdálenost 127 metrů trefil na jeden úder.

„Samozřejmě jsem měl velkou radost. To, že se vám něco takového povedlo, si však pořádně uvědomíte až druhý den," svěřil se včera Deníku otec české tenisové reprezentantky Andrey Hlaváčkové.

Jednašedesátiletý dlouholetý sládek Plzeňských pivovaru a bývalý vynikající tenista si odnesl i celkové prvenství v turnaji, který společně s Golf Parkem Plzeň pořádal už tradičně hokejový klub HC Škoda Plzeň u příležitosti startu nové extraligové sezony.

Ve startovním poli se objevili hokejisté Škody včetně majitele a generálního manažera klubu Martina Straky.

Jan Hlaváček dosáhl nejen na vítězství v turnaji, ale i na hodnotnou cenu, kterou do turnaje věnovala společnost Porsche Plzeň, a to automobil Škoda Octavia RS.

Jan Hlaváček získal zbrusu nový vůz právě díky skvělému úderu hole-in-one.

„Takový úder se na golfovém hřišti podaří za sezonu zhruba pětkrát šestkrát. Mně osobně se to podařilo jednou v životě," říká Jiří Šourek, Hlaváčkův dlouholetý tenisový i golfový spoluhráč a kamarád z dětství.

Z vydařeného úderu svého kolegy měl velkou radost. „Honza je výborný golfista, je o třídu výš než já. Moc mu to přeji, stejně jako výhru, kterou tím získal. Trefit ostrovní jamku není vůbec jednoduché, musíte dát velký pozor, aby míček neskončil ve vodě," oceňuje výkon svého kamaráda Jiří Šourek.

Samotný Jan Hlaváček zahrál hole-in-one podruhé ve své kariéře. „Poprvé to bylo před lety na golfovém hřišti v Karlových Varech, ale to bylo jen při tréninku. Při turnaji se mi to ještě nikdy nepodařilo, až nyní v Dýšině," přiznal všestranný sportovec.

Po vítězství v turnaji samozřejmě následovala oslava a nechybělo ani šampaňské.

„Nepsaným pravidlem je, že oslavenec musí zaplatit počet lahví šampaňského podle čísla jamky. A mně se hole-in-one podařil na jamce číslo jedenáct," směje se.
Zkrátka nepřijdou ani plzeňští hokejisté. „Slíbil jsem Martinu Strakovi sponzorský dar," říká.

A jak vítěz naloží s novým vozem? „Daruji ho starší dceři Janě, která čeká v listopadu narození potomka. Bude to kluk," těší se na roli dědečka Jan Hlaváček.