Lokomotiva tak uspěla s tímto soupeřem i podruhé v sezoně a v tabulce je aktuálně třetí.

„Odjížděli jsme v oslabené sestavě, chyběli nám mladíci (hráli v neděli v Plzni extraligový duel své kategorie – pozn. red.)," připomněl trenér týmu a šéf klubu v jedné osobě Pavel Froněk. Ten tak měl pro zápas k dispozici jen sedm hráčů. „Ti ale tvoří základ kádru. Takže jsme jeli do Zlína s cílem zvítězit," zdůraznil.

„Hned v úvodu utkání jsme si vypracovali vedení 8:2 a náskok jsme si udržovali celou první půli. Až těsně před pauzou Zlín stav otočil na 42:43," popsal klání Froněk.

Ve třetí desetiminutovce se pak vedení přelévalo z jedné strany na druhou. „V závěrečné čtvrtině jsme ale důrazem v obraně a zodpovědností v útoku domácím odskočili na deset bodů," sdělil trenér. Taktickou hrou potom Plzeňané výhru uhájili.

Zlínu nepomohl ani Pavel Harčár, který pendluje do Svitav hrající Mattoni NBL. „Naši hráči se úkolu zhostili dobře," chválil Froněk. „Při malém počtu hráčů je na každého minutáž samozřejmě větší. Všichni vědí, že se dostanou na hřiště a je to lépe koučovatelné," vysvětlil Pavel Froněk. „Výborný výkon podali zejména ve druhé půli Pecka a Honomichl," dodal. Stínem zápasu ale bylo zranění Martina Bašty. „Má potíže s kolenem, odstoupil čtyři minuty před koncem. Uvidíme, jak dlouhou pauzu si léčení vyžádá," pravil Froněk.

Ten už myslí na páteční domácí duel se Sokolem pražským. „Musíme úspěch potvrdit, jinak výhra ze Zlína nebude mít cenu," ví kouč. „Bude to těžké, jako teď všechny zápasy. Jak se říká, po Vánocích se jede do kopců," dodal.

Souhrn kola: Zlín – Plzeň 79:86, Litoměřice – VŠB Ostrava 69:65, Liberec – Nymburk B 75:63, Hradec Král. – Trutnov 87:74, Sparta – Brno 55:75, S. pražský – Vyšehrad 71:79.