Obhájci mistrovského titulu si vynutili rozhodující pátý zápas v neděli v Karviné. „Tam nesmíme zaspat začátek zápasu. Myslím si, že to bude o aktuální formě, zdravotním stavu. Je to jeden zápas a vabank,“ tvrdil Vinkelhöfer.

Je výhoda na vaší straně?

My jsme v tomto play-off psychicky silní. Vždy jsme prohrávali 1:2 na zápasy, ale série jsme dokázali otočit. Teď musíme pořádně zregenerovat. Hraje se v neděli, takže je dostatek času si rozebrat zápas a připravit se. Pokaždé je co zlepšovat, takže si určitě rozebereme u videa věci, které bychom mohli zlepšit v obraně i v útoku.

Finále se hraje ve skvělé divácké atmosféře a podle výsledků to zatím hraje roli…

Na rozdíl od loňska ano, protože Karviná vyhrála u nás a my pátý zápas tam. Pokud zachytíme začátek zápasu, tak si myslím, že máme dobrou šanci. Letos jsme zatím v každém zápase zaspali začátek a Karviná nám vždy odskočila. Doma se nám povedlo dvakrát otočit skóre. Nedokážu si vysvětlit, proč máme tak špatné úvody.

Finále je o emocích. Jak působíte jako kapitán na své spoluhráče?

Zápasy se hrají na hraně a jsou vyhrocené, proto se snažím některé lidi uklidňovat, abychom se nezaobírali výroky rozhodčích a nenechali se tím rozhodit.

Talent tým Plzeňského kraje (oranžovočerní) - Baník Karviná, 4. zápas finále play-off házenkářské extraligy.
FOTO: Talent si vynutil pátý zápas finále. Herajt deptal karvinské střelce

Vře to ve vás? Působíte totiž klidně.

Jasně že vře. Ale musím to v sobě trochu tlumit a rozdýchávat, protože nemůžu běhat a nadávat, když se snažím ostatní uklidnit.

Co rozhodlo čtvrtý zápas?

Zlepšená koncovka. V prvním poločase jsme se trápili, ale pak jsme se zlepšili. Pomohl nám Hery v bráně několika parádními zákroky a tím jsme zápas otočili.

Jaké to je v krizových chvílích chodit na sedmičky s vědomím, že musíte proměnit?

Moc si s tím nelámu hlavu, je to jako každá jiná sedmička. Nad tím nepřemýšlím. Máme za sebou několik sedmičkových rozstřelů, které byly důležitější.

Na sedmičky se prostřídali všichni tři gólmani Karviné. Přemýšlí člověk, kdo v bráně zrovna stojí?

Podvědomě o tom přemýšlím, ale nehrotím to.

Finále play off házenkářské extraligy mužů - 3. zápas: Karviná - Talent tým Plzeňského kraje, 21. května 2022 v Karviné. (zleva) Milan Škvařil z Plzně a Vojtěch Patzel z Karviné.
Talent opět klopýtl v Karviné. Ve středu musí vyhrát, jinak neobhájí titul