Letošní ročník běhu na 21,1 kilometru a zároveň memoriál Onči Krásného, startuje v před hotelem Courtyard by Mariott v sobotu 6. října ve 13.00 hodin.

Do Plzně přiláká znovu kvalitní konkurenci.

„Mezi přihlášenými je Roman Prodius, moldavský reprezentant a účastník olympijského maratonu v Londýně. Ale také vítěz Plzeňského půlmaratonu z roku 2010 Etiopan Erkoló Ashenafi, který tuhle trať umí za 1:04:21 hodiny," jmenuje největší hvězdy Roman Sladký.

„Přijedou ale i kvalitní běžci z Maďarska – Barnabás Bene s osobákem na půlmaraton 1:05:31 hodiny. Nebo Lajos Berecz se zápisem 1:04:29 hodiny," přidává ředitel závodu s tím, že mezi ženami by měla loňské vítězství obhajovat jejich krajanka Ágnes Kiss.

Z předních českých vytrvalců se do Plzně chystají třeba Martin Frei závodící za AK Kroměříž nebo Tomáš Veber z Chodova.

Plzeňský půlmaraton je ale výzvou nejen pro profesionály, kteří se v ulicích města utkají o zajímavé finanční prémie. „Momentálně se blížíme k hranici pěti set přihlášených běžců, kteří si zaplatili startovné," oznámil Sladký.

Dodatečné přihlášky se přijímají ještě v pátek (10.00 – 18.00 hod.) a v sobotu (8.00 – 12.15 hod.) v hotelu Courtyard by Mariott v Sadech 5. května.

Tento hotel je vůbec centrem závodu – budou zde šatny, závodnické zázemí i závodní kancelář.

Kromě půlmaratonu připravili organizátoři rovněž Rodinný běh VZP na 1,8 kilometru (start ve 12.00 hod.) a vložený závod na koloběžkách (12.45 hod.). „To vše doplní bohatý doprovodný program," uvedl Sladky.

Více se dozvíte na internetovém webu www.plzensky-pulmaraton.cz.