Mezi dívkami se mohla ze zisku titulu radovat Ukrajinka Olga Fridmanová, která ve finále porazila Maďarku Dalmu Galfiovou 4:6, 7:5 a 6:2.

„Maďarka byla do poloviny druhého setu lepší hráčkou, ale potom jako by ji něco bodlo nebo spěchala na autobus. Začala hrát netrpělivě, Fridmanová toho okamžitě využila, druhý set získala pro sebe a ve třetím už nedala své soupeřce šanci," přiblížil vývoj utkání ředitel turnaje Jiří Kovářík.

„Do stavu 5:5 ve druhé sadě předváděly obě hráčky vynikající tenis, který se musel divákům líbit. Takovou úroveň jsme tady ještě za ta léta neměli," vysekl Kovářík oběma finalistkám poklonu.

Rozhodující duel v chlapecké části turnaje ve dvouhře zkomplikoval déšť. „Za stavu 30 – 30 hned v prvním gemu začala průtrž mračen, všude bylo hrozně vody a na centrálním kurtu bylo doslova jezero. Vrchní rozhodčí tedy zavelel, že se půjde hrát do haly," popisuje důvody přesunu finálového utkání Kovářík.

Samotný zápas mezi Švédem Mikaelem Yemerem a Norem Casperem Ruudem začal tedy s hodinovým zpožděním. „Byl to strašně vyrovnaný zápas. Ze začátku byl trochu lepší Ruud, ale Yemer postupně svojí kvalitní a jednoduchou hrou bez chyb získal převahu a nakonec zvítězil v celku bez problémů 4:6, 6:3, 6:3," uvedl Kovářík.

Z českých dívek zanechala největší stopu na evropském šampionátu v Plzni Denisa Cíchová z Prostějova. Ta ve dvouhře dokráčela až do čtvrtfinále a ve čtyřhře společně se svojí oddílovou kolegyní Terezou Kolářovou získala bronz, když v semifinále české duo nestačilo na běloruský pár Lapkovová, Yedzelkinaová 2:6, 2:6.

Z českých chlapců se nejvíce dařilo Alessandrovi Riccimu z I. ČLTK Praha. Ten našel ve dvouhře přemožitele až ve čtvrtfinále a stejně daleko dokráčel společně s Patrikem Riklem ze Sparty Praha také ve čtyřhře.