Účastníci, profesionálové i hobíci, mohou volit z tras 57 km a 38 km.

Nezávodní Fitness jízda pro rodiny s dětmi měří 17 km.

Závody i Fitness jízda startují letos v Plzni z Obchodního centra Plaza, kde je i zázemí celé akce. Tady se odehrají také doprovodné závody dětí a bohatý doprovodný program.

Závod na 57 km se rozjede v 11.00 hodin, závod na 38 km a Fitness jízda odstartují v 11.50 hod.

Organizační sbor pod taktovkou Václava Ptáka (na snímku) připravil pro účastníky znovu hravé, technické závodní trasy, jejichž prubířským kamenem bude dvojitý výjezd na vrchol Krkavce. Což je jedna z plzeňských dominant vypínající se do nadmořské výšky 501 metrů.

„Po startu vedou obě závodní tratě asi tři kilometry po silnici do Radčic, kde se pole roztrhá, takže po najetí do terénu se nevytvoří v kopci ´špunt´. Následně po polních cestách zamíří závodníci do Chotíkova. Odtud se začne trať zvedat a po lesních cestách, leckde přes kořeny a jiné technické úseky vystoupá poprvé na Krkavec. Výjezd na známý kopec si poté bikeři užijí i při návratu do cíle,“ avizuje Václav Pták, který závod v okolí Plzně po několikaleté pauze vrátil k životu i do seriálu Kolo pro život.

Pořadatelé jsou připraveni zvládnout znovu nápor stovek bikerů.

„Akci koncipujeme tak, aby si na své přišli jak závodníci, tak rodiny s dětmi. Na všechny účastníky závodu čeká třeba zlevněné vstupné do blízké zoo či Dino Parku,“ říká Pták.

Zároveň slibuje, že se letos Plzeňská padesátka odehraje bez deště.

„Meteorologové hlásí krásné slunečné počasí,“ zdůrazňuje ředitel závodu.

Přihlásit se je možné ještě zítra v den závodu v areálu za OZ Plaza od 8.00 do 10.30 hodin, pro dětské závody od 8.00 do 11.30 hodin (start v 11.50).