Trénovat bude třikrát týdně, přičemž příští týden od pátku do neděle (16. – 18. 8.) odjedou na soustředění na Hracholusky. Předtím však jsou již plánovaná dvě přípravná utkání. Zítra by měli sehrát utkání s rakouským týmem a příští týden ve čtvrtek duel s německým Rödelsse.

Další herní test je pak na programu v sobotu 23. srpna od 17.00 hod. s dalším německým týmem – Mainburgem. Týden poté o víkendu se béčko Talentu zúčastní přípravného turnaje v Třeboni. První mistrovské utkání pak čeká na tým 21. září v Novém Veselí.

Včera zahájili svou přípravu na novou sezonu také dorostenci Talentu. Od 19. do 23. srpna se v rámci spolupráce s německým týmem z Bayreuthu zúčastní v tomto městě přípravného turnaje. 28. a 29. srpna pak absolvují Memoriál Miroslava Šafra pořádaný Talentem, kde se utkají s rakouským Grazem, německými Bayreuthem a Aue a slovenským Prešovem. V plánu je také společně s béčkem 31. srpna utkání se zálohou bundesligového Erlangenu.

Dorostenci začínají ligu rovněž 21. září, kdy se mladší i starší dorostenci vydají také do Nového Veselí. Příprava je pro trenéra Tonara zkomplikovaná účastí trojice jeho svěřenců (Ondřej Šafránek, David Bičiště a Filip Herajt) na evropském šampionátu v Polsku (11. – 24. 8.). Naopak pozitivní zpráva je, že začátek ligy by mohli stihnout dlouhodobě zranění Vojta Klaus a Jakub Tonar.