„Vzhledem k tomu, že oba týmy se spolu ještě nestřetly a neznaly se, tak začátek zápasu se nesl ve znamení vzájemného poznávání," uvedl Jindřich Krisl, manažer týmu Pilsen Patriots.

Patrioti se dvakrát dostali pár yardů od endzóny soupeře, ale nepovedlo se jim skórovat. Piráti sice dali před koncem druhé čtvrtiny touch᠆down, ale ten z důvodu porušení pravidel nebyl uznán. „Do třetí čtvrtiny ovšem Piráti vlétli s vervou a udávali tempo hry," sdělil Kristl. Zanedlouho už Piráti vedli 15:0 a situace se pro Patrioty začala vyvíjet nepříznivě. Přesto se nevzdali, jenže body si připisovali dál Piráti. „Jediným úspěchem domácích Patriotů byl ve čtvrté čtvrtině touchdown quaterbacka Lukáše Malce, který svým během snížil na 6:21. To byl ale bohužel jediný plzeňský úspěch," rekapituloval Kristl. Piráti pak skóre duelu uzavřeli na 27:6.

Pro plzeňské Patrioty to byl letošní první ostrý start.

„A pro řadu našich hráčů úplně první zápas ve velkém fotbale," upozornil manažer.

Patrioti v loňské sezoně startovali v divizi B, která se hraje jen se sedmi hráči v poli, ale standardně se americký fotbal hraje v jedenácti lidech.

„Ačkoli zápas nedopadl podle našich představ, alespoň měli trenéři šanci si vyzkoušet nový herní styl a poučit se ze z chyb," dodal Kristl.

První ligový start Patrioty čeká v sobotu 19. dubna na půdě Prague Hippos.