„Po zápase v Bratislavě jsme si vše mezi sebou vyříkali, pročistila se atmosféra,“ přiblížil křídelní hráč Tomáš Kubizňák náladu v týmu.

Plzeňané jsou odhodláni bojovat o výhru. V podobné situaci jako nyní už byli: po sérii jedenácti proher hostili Severočechy 4. února a potřebovali uspět. To se jim po výsledku 75:68 povedlo, následně zdolali i NH Ostrava. Dvoubodový zisk by Lokomotiva uvítala i teď, na Slunetu má totiž ztrátu dvou výher.

„Ústí je nevyzpytatelný soupeř,“ poznamenal asistent plzeňského trenéra Dominika Feštra Stanislav Marian. „Opírají se o hru Američanů. Když se jim daří, jsou hodně nepříjemní. Ale rozhodně to není tým, který se nedá porazit,“ hlásí Marian.

Sluneta v posledním sobotním kole rozstřílela Chomutov 119:86. „Nečeká nás nic jednoduchého. Věřím ale, že doma budeme silnější a soupeře porazíme,“ sdělil pivot Lokomotivy Ladislav Pecka.

„S Ústím se nesmíme pouštět do střeleckých závodů, je třeba soupeři vnutit náš způsob hry a kvalitně bránit,“ nabádá Tomáš Kubizňák.