Základ k budoucímu úspěchu položily již v pátek díky výhrám nad Vracovem 17:5 a Raspenavou 21:6. Rázný krok k metě nejvyšší udělaly v sobotu, když dokázaly porazit i výrazně těžší soupeřky (Chropyně 12:7, Březno 15:8). Již se „zlatem na krku" potvrdily svoji suverenitu v neděli vítězstvím nad Krčínem 16:12. Bez ztráty bodu tak ovládly přebor a staly se mistryněmi republiky pro rok 2016.

Neztratily se ani při vyhodnocování nejlepších jednotlivkyň. Nejlepší brankářkou mistrovství byla vyhlášena Michaela Jelínková, nejlepší obránkyní Kateřina Třísková. Pro pomyslný bronz mezi obránkyněmi si šla Adéla Novotná, dvakrát stříbrná byla Helena Voráčková, a to v kategorii útočnic i střelkyň.

Radostí po rozdílení medailí zářila trenérka Eva Kováčová: „Samozřejmě jsem spokojená, lhala bych kdybych říkala něco jiného. Děvčata zvládla zápasy výborně fyzicky, v tom byla jejich velká síla, dokázala soupeřky utahat. Byly to zápasy nejen výsledkově jednoznačné, ale musely se líbit i divákům díky předváděné hře. V této kategorii to byl pro děvčata úspěšný vrchol, většina jich odchází mezi starší žačky. Tam budou mít pozici zpočátku hodně těžkou, ale jak jsme je poznali, mají předpoklady být úspěšná i dále."