Nadvláda národních házenkářů Přeštic nadále pokračuje. Poslední tři ročníky první ligy ovládli právě Přeštičtí, kteří tentokrát ve finálové sérii porazili Tymákov 2:0 na zápasy.

V rozhodujícím zápase Přeštice vedly od začátku zápasu a svůj náskok nepustily až do závěrečného hvizdu.

„Obrovská radost z mistrovského hattricku. Bylo to finále, jak se patří. Dorazila i hojná divácká návštěva. Oba zápasy byly vyhrocené a Tymákov byl opravdu zdatným protivníkem,“ těšilo trenéra Přeštic Rudolfa Langa, který si může nyní již užívat oslavy.

„Samozřejmě je třeba si to užít. Sezona byla náročná a především poslední zápas. Sice jsme celou dobu vedli, ale v jednu chvíli se Tymákov dotáhl na rozdíl jedné branky. Byla znát na nás nervozita, ale dotáhli jsme to do vítězného konce,“ dodal spokojený kouč Lang.

Na druhé straně pochopitelně zavládlo po konci zápasu zklamání.

„Mrzí nás, že jsme sérii neprotáhli na tři zápasy. Bohužel nám ale nevyšel začátek, po němž jsme se na Přeštice už nedotáhli. Domácí si utkání zkušeně pohlídali a musíme sportovně uznat, že byli v obou zápasech lepším týmem,“ řekla po finále opora Tymákova Zdeněk Danielka, který nemohl kvůli žlutým kartám nastoupit v posledním zápase.

I přes porážku však hodnotí národní házenkáři Tymákova sezonu kladně, brali stříbro.

„Druhé místo je pro nás úspěch. Nemáme se vůbec za co stydět. Sice jsme finále nezvládli, ale samozřejmě i stříbro je třeba oslavit,“ vysvětloval s úsměvem ochraptělý Zdeněk Danielka, jenž sice nemohl nastoupit, ale utkání si pořádně užil i na lavičce.

Přeštice - Tymákov 23:20

Poločas: 11:9. Branky: Kydlíček 12, Hošťálek 7, Sedlák 4 – Kroft 3, Kakeš 1, Kugler 2, Jahoda 7, Kroc 1, Kokoška 1, Zimmermann 5. Stav série: 2:0.