Hlavním cílem tohoto měření sil však není jen seznámení obou plzeňských protagonistů s pozemním hokejem. Celá akce má pomoci k rekonstrukci povrchu hřiště, které je na hraně svojí životnosti. Aktivní plzeňský oddíl, který se pyšní více než pětadvaceti mládežnickými tituly mistrů republiky a jedním titulem mužů, vytváří zázemí 200 hráčům a hráčkám. Jeho dres obléká několik reprezentantů včetně druhého nejlepšího hráče ČR za loňský rok Jakuba Koryťáka.

„Již podruhé dáváme žádost o dotaci na ministerstvo školství, máme připravený projekt i stavební povolení. Čekáme na to, že konečně stát opět začne podporovat kluby i v investiční oblasti," vysvětluje Tomáš Levý, jeden z členů výboru litického klubu.

„Dokonce sbíráme imaginární metry čtvereční nové umělé trávy. Každý, kdo zaplatí částku 1.000 Kč, dostane takový metr v podobě čtverečku na tabuli. Nebude trvat dlouho a překonáme magickou hranici půl milionu korun," dodává.
Právě dnešní sportovní akce má upozornit na stav hřiště, případně přinést i další finanční prostředky na výměnu povrchu hřiště.

„Chceme také upozornit širší veřejnost na náš sport, ukázat kluky z A týmu, kteří mají výborně rozjetou sezonu. Doufáme, že opět budou bojovat o medaile a o účast v evropských pohárech," věří Tomáš Levý. Litický klub má za sebou již čtyři účasti v různých kategoriích evropských pohárů, zatím nejhodnotnější byla účast v kategorii Trophy, což je druhá nejvyšší soutěž.

Všichni, kdo chtějí vidět v akci účastníky tohoto zajímavého duelu, jsou zváni na hřiště v Liticích. V něm se střetnou dva týmy litických mužů, které povedou do zápasu na jedné straně Ryan Hollweg a na druhé Michal Dvořák. Po utkání, které začíná v 18.00 hod., proběhne soutěž v nájezdech. Následovat bude beseda s oběma hokejisty a podvečer zakončí živá muzika.