„Ideální by bylo postoupit do horního kříže, to je i náš cíl, abychom měli možnost v semifinále bojovat o medaile,“ naznačil před šampionátem trenér Lukáš Nocar.

Český tým se v základní skupině postupně utká s Tureckem, Irskem a Běloruskem. „Irové jsou favorit naší skupiny, jasný adept na postup do nejvyšší divize. To bude náš nejtěžší soupeř,“ pokračoval kouč juniorů.

Stejnou kategorii na zimním šampionátu český tým vyhrál a postoupil do té nejvyšší divize. „Ale mezi halovým a venkovním pozemákem je rozdíl poměrně velký,“ upozornil Nocar s tím, že Češi mají větší šance právě v hale, kde se ambice postupu mezi elitu povedlo naplnit.

„Tady budou soupeři kvalitnější, ta špička je výš,“ uznal trenér, který nedávno jako hráč oslavil s litickými pozemkáři druhý mistrovský titul. Záhy však musel přepnout do role kouče.

„Měl jsem čtrnáct dnů volna, kdy jsem úplně vypnul od hokeje. A pak jsem nastartoval jinou kapitolu,“ usmál se Nocar. „Je to úplně jiné, cítím větší tlak okolí, ale na domácí šampionát se těšíme.“

Ve výběru je i sedm hráčů z Plzně. „Spoléháme hlavně na týmového ducha a dobrou partu, nemáme žádnou výraznou individualitu,“ dodal kouč. Přinese to úspěch?

Záložník Lukáš Kalvach v přípravném zápase na soustředění v rakouském Westendorfu.
Zápas víkendu: V Plzni byla vždycky skvělá atmosféra. Těším se, říká Kalvach