Pětice plzeňských otužilců ve složení Petr Vaniš, Milan Čečil, Martina Frýbertová, Štěpánka Stradějová a Vlaďka Bauerová si zaplavala v řece Sázavě při třetím ročníku memoriálu Vladimíra Tupého. Voda měla jeden stupeň Celsia, vzduch byl ještě o půl stupně studenější.

Nejlepšího umístění z pětice členů Klubu sportovních otužilců Plzeň dosáhl Milan Čečil, který na trati 500 metrů doplaval do cíle na čtvrtém místě v čase 14:00,05 minuty.

Šestou příčku mezi ženami vybojovala pro svůj klub na trati 250 metrů Martina Frýbertová v čase 7:58,9 minuty. Na stejné trati doplavala Štěpánka Stradějová na desátém místě (8:34,29 minuty).

Body pro KSO Plzeň do seriálu Českého poháru v zimním plavání získala také Vlaďka Bauerová účastí na stometrové trati, kde se neměří čas a nepočítá umístění.

Třetího ročníku memoriálu Vladimíra Tupého se zúčastnilo celkem 188 zimních plavců z osmnácti klubů z celé České republiky.

Jan Křemen (uprostřed) z Interobalu Plzeň bojuje o míč s futsalistou Svarogu Teplice. Souboji přihlíží Jan Havel. 
Interobal Plzeň rozdrtil Teplice 9:3 a potvrdil třetí místo

„Všem pěti našim členům patří velký dík za reprezentaci klubu i za body, které pro nás v hodnocení Českého poháru v zimním plavání získali,“ chválí své oddílové kolegy Jan Šůcha z Klubu sportovních otužilců Plzeň.

Uplynulý víkend pokračoval seriál Českého poháru v zimním plavání v Olomouci už jednatřicátým ročníkem soutěže zimních plavců na řece Moravě, kterého se zúčastnila stovka otužilců z České republiky a ze Slovenska.

Ve velmi tvrdých podmínkách, kdy voda měla pouhých 0,3 stupně Celsia, teplota vzduchu měla minus pět stupňů a foukal mrazivý vítr, se v řece Moravě plavalo na tratích 100, 250, 500 a 750 metrů.

Za Klub sportovních otužilců Plzeň se závodu v Olomouci zúčastnil jediný plavec Milan Čečil, který si vyzkoušel nejdelší trať 750 metrů. Plzeňský otužilec dokončil trať na třiatřicátém místě v čase 12:48 minuty. „Milanovi patří velký dík. Do Olomouce se vydal na vlastní pěst jako jediný člen našeho klubu. Trať 750 metrů si zaplaval poprvé v životě a navíc v nelehkých podmínkách,“ ocenil výkon kolegy Jan Šůcha.

Další závod čeká plzeňské otužilce v sobotu 3. března, kdy se zúčastní mistrovství ČR v zimním plavání v prsařském způsobu. Šampionát se uskuteční nevyhřívaném bazénu Plaveckého stadionu v Praze-Podolí.

Pavel Vrba
Vrba: Soupeř nás potrestal za naši laxnost v úvodu