Černý víkend mají za sebou v extralize hokejbalisté HBC Plzeň. V sobotu doma podlehli Kladnu, v neděli těsně prohráli ve Vlašimi.

HBC Plzeň – Alpiq Kladno 0:4 (0:3, 0:1, 0:0).

Zápas proti obhájci titulu se od úvodních minut nevyvíjel pro Plzeň příznivě. Hned první akce hostů skončila brankou. Štěpáník v plném běhu napřáhl a poslal míček nad rameno plzeňského gólmana Kukrála. Mečouni se v první části příliš do hry nedostávali a ještě do pauzy dvakrát inkasovali. Se štěstím se prosadil v přesilové hře z blízkosti Šrámek. Třetí úspěch svého týmu přidal těsně před odchodem do šaten opět Štěpáník.

Solidní náskok Kladna ještě ve druhé části navýšil Soukup, jehož rána trefila přesně růžek plzeňské svatyně. Plzeň se výrazně ozvala až po střele Jaroslava Kejře, která rozezvučela kladenskou tyčku. Ve třetí periodě si Kladno v poklidu pohlídalo svůj bezpečný náskok.

HBT Vlašim – HBC Plzeň 2:1 (0:1, 1:0, 1:0, branka Plzně: O. Benedikt).

Hokejbalisté Plzně vstoupili do zápasu velmi dobře a brzy se ujali vedení. Ondřej Benedikt se zmocnil míčku ve středním pásmu a z dálky překvapil gólmana domácích Straku. Od této chvíle však na hrací ploše panovali pouze Vlašimští. Krásnou souhru domácích nevyšperkoval brankou osamocený Slanina. Sám na plzeňského Kráčinu se řítil poté z půlky hřiště Římský, plzeňský brankář ho ale skvěle vychytal.

Vlašim se dočkala zaslouženého srovnání po změně stran, kdy Průcha našel nabíhajícího Blaška, který se z voleje nemýlil. Plzeň poté přečkala několik oslabení. Domácí se rozhodující trefy dočkali na začátku třetí třetiny, kdy špatné vyhození plzeňských obránců přetavil v branku Dušek. Šanci na vyrovnání dostali mečouni v podobě dvojnásobné přesilovky. Početní výhodu ale nesehráli vůbec dobře a nedosáhli na kýžené vyrovnání.

„V sobotu jsme odehráli nejmizernější zápas v této sezoně. Ale říká se, že všechno špatné je pro něco dobré. V neděli to bylo na hřišti lídra soutěže už jiné. Díky odhodlání mužstva jsme dlouho živili naději na bodový zisk. To se sice nepovedlo, ale hned několik parametrů ze zápasu ukazuje, že se můžeme rychle vrátit do podzimní formy. Průběžnou třetí příčku jsme sice momentálně ztratili, jsme však schopni si ji zase vydobýt zpět. Ve zbývajících čtyřech zápasech základní části to bude ještě velká bitva. Los je nyní pro nás poměrně příznivý a já věřím, že ta utkání zvládneme," zhodnotil zápasy trenér HBC Plzeň Josef Kadaně.

Dominik Rejthar