Rok 2016 pomalu končí a v celkem 41 městech a okresech se budou volit nejlepší sportovci za letošní rok. Výjimkou nejsou ani tři plzeňské okresy. Kromě individuálních ocenění se budou vyhodnocovat i nejlepší družstva, veteráni, trenéři, rozhodčí či cvičitelé, funkcionáři a osobnosti sportovního života.

Svou pozornost také bystří čtenáři Deníku. Opět je totiž čeká možnost hlasování v anketě Sportovní hvězda Deníku. Za rok 2015 v této anketě na severu Plzeňska zvítězil silový trojbojař Jaroslav Šoukal, na jihu jezdkyně na koni Tereza Čechurová a v okrese Plzeň-město házenkářský gólman Radek Motlík.

Nominace budou v lednu

Začátkem ledna budou v Deníku najdete nominace sportovců a oddílů v okresech Plzeň-sever a Plzeň-jih. Souběžně s tím začnou vycházet kupony, jejichž pomocí čtenáři budou posílat své hlasy jednotlivým favoritům.

Hlavním cílem je ocenění nejúspěšnějších sportovců, kteří reprezentují jednotlivá města, okresy, kraje a celou Českou republiku doma i v zahraniční. Produkci má na starost agentura Sport action s.r.o., spolupořadateli jsou tradičně Česká unie sportu a Deník.

Termíny vyhlášeníPlzeň-jih: 9. února 2017 od 18:00 v Dobřanech.
Plzeň-sever: 10. února 2017 od 17:00 v Kralovicích.
Plzeň-město: 6. dubna 2017 od 19:00 v Měšťanské besedě. 

Významnými vyhlašovately jsou také města spolu s krajskými úřady, bez jejichž práce a finanční podpory by se podobná anketa nemohla pořádat. Slavnostní večery mají vždy bohatý doprovodný program, kde nechybějí špičkoví umělci. V letošním roce se mohou ocenění sportovci a diváci těšit na netradiční doprovodný program. Především mohou vyhlížet atraktivní vrcholná artistická vystoupení, laser show, pool dance a také řadu regionálních talentů vybraných ze sportovních oddílů a tanečních klubů.

Jako moderátoři večerů se vystřídají opět Radek Šilhan (O2 TV) a Radek Jirgl. Samozřejmostí je poutavá scéna, špičková technika a profesionální produkční tým.

Při dubnovém vyhlášení v Měšťanské besedě by dokonce měl vystoupit také dvaatřicetiletý zpěvák David Deyl. Více informací včetně fotogalerií a videí naleznete na stránkách www.nejuspesnejsisportovecroku.cz.