V sobotu zdolali svého soupeře 5:4 v prodloužení, v neděli zvítězili 3:2 v normální hrací době. Tím srovnali stav série hrané na tři vítězné zápasy na 2:2.Rozhodnutí tak padne až tuto sobotu na hřišti Středočechů.

„Na pátečním tréninku jsem měl k hráčům takový ostřejší monolog. To, jak jsme hráli na Kladně, totiž rozhodně neodpovídalo mým představám,“ vrátil se k předzápasové přípravě trenér Plzeňanů Josef Kadaně.

„V prvním zápase doplatil tým na špatný přístup, ve druhém jsme zas hodně chybovali. Říkal jsem, že pokud se tohle nezmění, nemá ani cenu se připravovat a něco nacvičovat na další zápasy,“ pokračoval Kadaně. „Změnilo se to, a to byl ten zásadní rozdíl mezi naším výkonem na Kladně a v domácích zápasech,“ popsal jednu z příčin domácích vítězství plzeňský kouč.

Před nedělním zápasem se obával úbytku sil. „Tým soupeře je složený z hráčů vyrovnané výkonnosti, my máme třetí lajnu převážně z mladých hráčů s nedostatkem zkušeností. Včera jsme navíc odehráli většinu zápasu jen na dvě formace a také jsme hráli hodně v oslabení. Proto jsem měl strach, že by nám mohly dnes dojít síly. Naštěstí to ale hráči zvládli,“ říkal Kadaně po nedělním utkání.

Před rozhodujícím utkáním série je podle něj pořád favoritem soupeř. „Byli druzí po základní části, podávali vyrovnané výkony. My naopak museli řešit různé problémy. Pořád zůstávají favoritem, ale už ne tak suverénním. V podstatě se série opět vrací na svůj začátek,“ dodal kouč plzeňských hokejbalistů.