V pátek 15. dubna se v hale TJ Lokomotiva uskuteční galavečer s mezinárodní účastí. Program odstartuje již v 18 hodin, kdy budou probíhat předzápasy. To hlavní přijde na řadu o hodinu později.

„Dvakrát ročně jsme schopní zaplnit halu. Je to pouze tím, že na tom dělají skvělí lidé. Hlavní zážitky, kteří si diváci odnášejí do domovů, ale dělají zápasníci. A letos bude mít kromě českých hvězd zástup Chorvatsko i Švédsko," láká na akci sportovní manažer Petr Ottich. „Startovní listina má podle papírových předpokladů splněná veškerá kritéria. Myslím si, že akce přinese skvělé zážitky," dodává.

Souboj titánů je organizován již 13 let. Jeho věhlas ve světě se stále více a více zvedá, což potvrzují slova Petra Otticha: „Oslovují nás lidé v zahraničí. Souboj bude vysílán v chorvatské televizi, díky čemuž se opět posouváme dál."

Diváci v akci uvidí například bývalého hokejistu Michala Dvořáka, legendu české scény Jiřího Žáka nebo také jednoho z nejlepších chorvatských zápasníků v muaythai Marina Čarapinu. Dojde rovněž na dívčí souboj, válka mezi provazy čeká Alexandru Jursovou a Švédku Theresu Gunnarssonovou.

A podle čeho se zápasníci vybírají? „Prostor chceme dávat hlavně těm, kteří mají velký zájem zde startovat. Nesmí to být jen o tom, že si, lidově řečeno, přijedou pouze pro peníze. Důležité je, aby přijeli takoví bojovníci, kteří udělají cokoliv pro ozdobení turnaje. Je třeba vytvořit skvělou show pro diváky," má jasno Ottich.

„I když halu na Slovanech vždy zaplníme, tak v ní zůstaneme. Je pravda, že i na zimní stadion by přišlo hodně lidí, ale musíme brát v potaz tu zimu, která tam je kvůli ledu," upozorňuje ředitel galavečeru Martin Lev. „To byl hlavní důvod, proč to tam nedáme. Kluci zápasí v trenkách, šlachy a klouby jsou velice namáhané. Předehřívají si je tedy různými olejíčky a mažou se thajskou mastí, aby se předešlo zranění. Na zimáku by jim to mohlo ublížit," odůvodňuje Petr Ottich.

Již nyní lze v hale Lokomotivy zakoupit lístky v předprodeji.

Michal Belšán