Do premiérového startu házenkářek HC Plzeň v nejvyšší společné česko-slovenské soutěži žen chybí ještě více než dva měsíce, ale nováček interligy už zná své soupeřky pro jednotlivá kola.

Poprvé si plzeňská děvčata okusí nejvyšší tuzemskou soutěž o víkendu 5. až 6. září, kdy se představí na hřišti Písku. Ten sice skončil v předchozím ročníku na posledním místě interligy, ale Exekutiva Českého svazu házené schválila jeho působením v nejvyšší soutěži i pro další ročník.

„Písek bude hratelný, takže jsme v tomto ohledu s losem spokojeni," přiznala trenérka Plzně Libuše Škvařilová.

Domácím fanouškům se házenkářky Plzně poprvé představí o týden později a bude to premiéra jako řemen. Přijedou totiž úřadující české mistryně z Mostu.

„Lepšího soupeře jsme si snad ani nemohly přát. Už teď si vedení mosteckého týmu u nás zamluvilo tři sta lístků pro své fanoušky, takže určitě bude v hale parádní atmosféra," těší se na první domácí interligové vystoupení Libuše Škvařilová.

„V takových zápasech, kdy hrajete s mistrem, můžete jenom získat," říká trenérka.

Zápas proti Mostu je na programu v Městské sportovní hale v neděli 13. září od 10.30 hodin, ale většina ostatních domácích duelů HC Plzeň bude probíhat v sobotu.

„Zejména týmy ze Slovenska jsou na tyto termíny zvyklé, takže jim chceme vyjít vstříc. Další domácí utkání budeme tedy hrát většinou v sobotu od 17 nebo 18 hodin," upřesnila Škvařilová.

První daleká cesta na Slovensko čeká plzeňské házenkářky první prosincový víkend, kdy se ve 12. kole představí v sobotu 5. prosince v Prešově.

„Do Prešova je to 720 kilometrů, ale čeká nás ještě náročnější cesta. Do Michalovců je to ještě o 80 kilometrů dále. V současné době vedoucí našeho družstva Vojtěch Krejčí zjišťuje ceny vlaku a musíme vymyslet, jaký způsob dopravy bude pro nás cenově nejschůdnější. Samozřejmě musí být děvčata po té cestě ještě schopná tam odehrát zápas," dodala Libuše Škvařilová.