Záležitostí dvou hráčů I. ČLTK Praha bylo sobotní finále dvouhry na halovém mistrovství České republiky mužů v tenisu, které se konalo na kurtech Slavie VŠ Plzeň. Utkání mezi Janem Hernychem a Janem Vackem mělo vcelku jednoznačný průběh a po setech 6:4, 6:2 získal domácí titul Hernych.

Vítěz neztratil v průběhu turnaje v Plzni v pěti utkáních ani jeden set a už před finálovým soubojem byl pasován do role favorita. „Předváděli hezké výměny. Hernych ale působil vyhranějším dojmem a po zásluze ovládl celé mistrovství,“ uvedl po skončení turnaje jeho ředitel Jiří Kovářík.

Po skreči nasazené jedničky Tomáše Zíba (TK Neridé) ve druhém kole kvůli zranění, se tedy z vítězství ve dvouhře mohl radovat druhý nasazený Hernych a odnesl si šek v hodnotě 64 tisíc korun.

O halový titul ve dvouhře usilovalo také sedm plzeňských tenistů. Vladislav Chvátal, Adam Posejpal (oba TK Slavia Plzeň) a Vojtěch Blažek (TK Škoda Plzeň, o. s.) ale uvízli v kvalifikačních sítích a Miroslav Štengl, Tomáš Urban a Petr Šátral (všichni TK Slavia Plzeň) našli přemožitele již v prvním kole.

Z hráčů pořádajícího TK Slavia Plzeň se tak dostal nejdál devatenáctiletý Michal Schmid. Jeho cesta turnajem ovšem skončila již ve druhém kole, kde nestačil na pozdějšího finalistu Jana Vacka.

O vítězi ve čtyřhře se rozhodovalo již v pátek a stal se jím pár, který si to o den později rozdal o titul v singlu, Jan Hernych, Jan Vacek. Tato dvojice vyřadila ve druhém kole i domácí pár Štengl, Urban.

„Letošní turnaj byl ve své patnáctileté historii zatím určitě nejlépe obsazen. Taková jména jako Zíb, Hernych, Vacek či Hájek hovoří za vše. Je dobré, že proti takovým tenistům si tady mohli zahrát mladíci, kteří zatím nemají příliš šancí dostat se například do kvalifikace do Austrálie,“ řekl Kovářík.