Po reprezentační pauze je čeká ve středu 3. prosince doma Frýdek–Místek, dále potom Karviná, Bystřice a Hustopeče.

„Máme jednoznačný cíl. Tím je získat do konce roku šest bodů a tomu musíme podřídit všechno,“ říká rázně asistent trenéra plzeňského týmu Martin Šetlík. „Je třeba co nejdříve doléčit zraněné hráče. Doufáme, že už budeme mít k dispozici zkušeného kapitána Vojtu Šika, Petr Vinkelhöfer si nejspíš na návrat do extraligy ještě počká,“ tušil Šetlík.

Také on by se mohl po zranění v sestavě Plzně brzy ukázat. „Vypadá to dobře, ale nechci nic uspěchat. Myslím si, že příležitostí budu mít ještě dost a dost,“ věřil bývalý reprezentant.

Šetlíkovi svěřenci nebudou v extraligové přestávce nikterak zahálet. „Musíme zapracovat hlavně na obranné činnosti. Když nám funguje obrana a k tomu dobře zachytá brankář, tak dokážeme hrát s každým. To se potvrdilo v zápase proti Prešovu,“ vracel se ke středečnímu utkání Martin Šetlík.

„Také budeme dál trénovat hru v postupném útoku. Ta se nám s Prešovem celkem dařila. Jde o to, že kluci musí být pořád v pohybu. I bez balonu,“ pokračoval devětatřicetiletý házenkář.

S žádným přípravným zápasem během reprezentační pauzy trenéři Lokomotivy nepočítají, přesto házenkáři ze zápasového rytmu nevyjdou. Přesně za týden totiž vstoupí do Českého poháru, v jehož třetím kole se představí na hřišti druholigového Jablonce.