Povedený víkend jste zahájil sobotním vítězstvím ve Zlaté stuze, juniorské obdobě Zlaté přilby…
V první jízdě mi praskl řetěz, tak jsem byl trochu zklamaný. Do finále jsme pak ale postoupil z prvního místa a díky tomu jsem měl výhodnou pozici. Hned v první zatáčce jsem soupeře zaklapl a bylo to. Ve Zlaté přilbě jsem vypadl ve čtvrtfinále. Praskla mi ojnice a rozbila motor. Kdyby se to nestalo, mohlo to být ještě lepší, druhá motorka totiž nebyla dobře zpřevodovaná.
Závody v Pardubicích se jely v pěti a šesti závodnících a na více kol. Jaký je rozdíl proti klasickým čtyřkolovým se čtyřmi jezdci?
V Pardubicích je široká dráha, takže se tam takhle dá jet. Určitě je to divácky atraktivnější. I když v šesti už je to trochu tlačenice, nejhorší je první zatáčka.
 
A co konkurence na Markétě?
Bylo tady hodně kvalitních jezdců, třeba Andersen, co jezdí Grand Prix. Znám ho dlouho, jezdíme spolu v jednom týmu v Polsku. Jednou porazil on mě, podruhé já jeho. Já ale vyhrál v té důležitější jízdě.
Předtím už jste ho někdy udolal?
V Polsku s Andersenem ve dvojici nejezdím, jezdím s Jasonem Crumpem. Takže jsem proti němu ještě nikdy nejel. Jsem šťastný, že se mi ho podařilo porazit. Doufám, že v příštích letech budu porážet víc těch lepších jezdců a určitě bych se chtěl někdy probojovat až do Grand Prix.
Kdyby vám někdo prorokoval třetí místo před závodem, co byste tomu říkal?
Docela bych tomu věřil. Když jsem přišel, viděl jsem, že jsou tady docela kvalitní jezdci ale nikdo, kdo by nějak vyčníval. Bylo to hodně vyrovnané.
Měl jste i na lepší výsledek?
Bylo by na něj, kdybych měl lepší starty. Prostě mi to ale nevycházelo. Zkouším nové motory a ty se na startu chovají jinak, takže se na nich musím ještě trošku naučit.