V soutěži bude opět startovat pět týmů ve stejném složení jako v uplynulé sezoně. Kromě mistrovského Plochodrážního klubu Plzeň budou o titul bojovat Pardubice, Olymp Praha, Slaný i slabé Mšeno. Po pěti závodech ale nejhorší družstvo skončí a dál bude pokračovat jen nejlepší kvarteto. Body z první poloviny soutěže se započítávají i do čtyřkolové druhé části.

„Bylo strašně těžké se na něčem dohodnout. Mezi kluby nejsou dobré vztahy,“ hodnotí průběh porady šéf plzeňského klubu Leopold Klíma.

Jednotlivé závody se v příštím ročníku pojedou na pětadvacet jízd místo dosavadních dvaceti. Navíc jezdci se zahraniční licencí budou už považováni za cizince. „To se nelíbilo hlavně Slanému, Vaculík totiž doteď za cizince počítaný nebyl. Mšeno vůbec nevědělo, s kým pojede, jsem zvědavý, jestli vůbec dají dohromady mančaft,“ pochybuje Klíma.

Kromě extraligy budou příští rok bojovat o titul také tříčlenná družstva. Jejich soutěž se letos jela jako přebor, kalendářní porada ji povýšila na mistrovství republiky. „My tuto soutěž nepojedeme, naši jezdci ale budou startovat v Liberci a Březolupech. Pro juniory je to další možnost pravidelně závodit,“ pokračuje šéf plzeňského klubu.

Za severočeský celek mohou navíc startovat i plzeňská esa Šitera se Simotou.

Plzeňský ovál nabídne příští rok fanouškům ploché dráhy hodně atraktivní program. „Vedle extraligy se u nás pojedou finálové závody všech juniorských šampionátů,“ těší se Klíma na další sezonu.

Kalendář 2008

Přehled plochodrážních závodů v Plzni v roce 2008:
28. května: 3. kolo extraligy
25. června: mistrovství republiky juniorů do 19 let (finále) + 5. kolo mistrovství republiky do 125 ccm
3. září: 5. kolo mistrovství republiky juniorských družstev + 9. kolo mistrovství republiky do 125 ccm
1. října: 6. kolo mistrovství republiky juniorů Pokud PK Plzeň postoupí do druhé části extraligy, pojede se na Borech ještě jeden závod této soutěže