„Prvenství jsme si zasloužili. Měli jsme hodně silný a vyrovnaný tým, naštěstí se nám vyhýbala i zranění,“ zmiňuje dva důvody úspěchu předseda klubu Leopold Klíma.

Hlavními postavami týmu byli junior Filip Šitera, Zdeněk Simota, polští hosté Daniel Jeleniewski s veteránem Andrzejem Huszczou a hvězdným Grzegorzem Walaskem. První příležitost dostal další junior Michael Hádek, pravidelně byl v sestavě Jan Holub.

„Po letech máme opět dobrou základnu, je na čem stavět. Michael Hádek skončil v mistrovství juniorů do 21 let čtvrtý. Holub začal letos, toho by měl na plochou dráhu dobře připravit děda. Ve stopětadvacítkách byl hned ve své první sezoně třetí Daniel Hádek,“ věří ve světlou budoucnost plzeňské ploché dráhy Klíma.

Ale v záloze jsou i další jména. „Příští rok už bychom chtěli nasazovat také Opatrného s Vonáskem, máme tam i další mladíky. Baví je to, snad vydrží,“ doufá Klíma.

Kolem zdejší ploché dráhy se plzeňský funkcionář pohybuje prakticky od jejích začátků a byl tak i u prvního titulu v roce 1994. „Tehdy byl hlavní hvězdou Angličan Simon Wigg, který náš tým táhl. Jezdili za nás například Jan a Bořivoj Hádkové, Jan Holub starší nebo Jiří Štancl,“ vzpomíná na slavná jména.

Mezi tehdejším a dnešním celkem však byl jeden zásadní rozdíl. V roce 1994 měl tým sponzory. „To nám teď chybí. Když mi slánský Křikava říkal, že ztrátou titulu přišli o půl milionu, tak se mi zatmělo před očima. Aspoň na ty juniory, kdyby se nějaká koruna našla. My je podporujeme v rámci našich možností, ale nemůžeme pokrýt všechno,“ lituje předseda klubu.

Za rok 2007 hospodařil klub se skoro dvěma miliony korun. „Část peněz jsme získali z účelových dotací, zbytek si ale musíme nějak vydělat skládkováním v našem areálu,“ vysvětluje Klíma, jak klub získává finanční prostředky.

Právě účelové dotace daly příležitost opět trochu vylepšit ovál na Borech novými mantinely. „Také bychom rádi vybudovali nějaký VIP prostor, protože současné podmínky, kdy máme k dispozici jen klubovnu, jsou nevyhovující,“ plánuje Klíma.