Poprvé se zde konaly spojené závody Českého poháru a Grand Prix. Plzeňský oddíl dračích lodí Pilsner Dragons se závodů zúčastnil v kategori mix, kde bojoval společně s dalšími pětadvaceti posádkami o cenné kovy.

Pilsner Dragons do závodů vstoupili sobotním závodem na sprintérské trati 200 metrů, kde vybojovali skvělou bronzovou příčku. Plzeňský tým zaostal pouze za mistry světa z Nymburka, kteří tuto trať vyhráli, a za druhou posádkou týmu Mondi Štětí. Tímto výkonem Pilsner Dragons zopakovali výsledek z loňské sezony. Ve druhém sobotním závodě na trati 2 km se plzeňský tým také neztratil a v konečném pořadí obsadil solidní osmou příčku.

V neděli se posádky mixů utkaly na trati 500 metrů. Pilsner Dragons již v rozjížďce podali velmi slibný výkon, který poukazoval na skutečnost, že plzeňská posádka je ve skvělé formě a mohla by promluvit do medailového pořadí i na této trati. Velmi vyrovnaná finálová jízda, kde všechny týmy do posledních metrů jely takřka v jedné lajně, se nejvíce povedla právě Plzeňanům. Výborným finišem si dojeli pro zlatou medaili. Za plzeňským týmem skončily i tak vynikající posádky jako Pražský výběr či již zmiňovaný Nymburk. Tento výsledek je nejlepším v historii plzeňského klubu, který v Plzni funguje od roku 2005.

„Rád bych poděkoval všem za neuvěřitelné výkony, které jsme ze sebe dokázali vymáčknout. Na základě těchto výborných výsledků doufám, že se nám v Plzni podaří více zviditelnit tento atraktivní sport a získat nové členy," uvedl kapitán týmu Stanislav Hejtmánek.

Pilsner Dragons si víkendovými výsledky zajistili průběžné vedení v celorepublikové soutěži Grand Prix.

Za zmínku stojí i výkony plzeňských dračic Kateřiny Hufeislové a Venduly Pelikánové-Zemkové, které startovaly společně s pražskou posádkou Wild of Prague. Tento ženský tým se stal šampiony na tratích 200 a 500 metrů, stříbro pak vybojoval na trati 2 km.