Trojnásobný mistr světa vyhrál závod po dlouhé sólové jízdě, takovou taktiku prý ale dopředu neplánoval.

„Něco takového se ani nedá naplánovat. Vůbec jsem nečekal, že by takto mohlo vyjít,“ prohlásil před novináři Peter Sagan.

„Mně nevyhovuje, když pořád v balíku někdo nastupuje, pak se to zase zbrzdí a zase se nastupuje. Tak jsem si řekl, že půjdu dopředu sám a pojedu si svoje tempo. Nevím, jestli mě nechali nebo ne. Když mě pak peloton dojel, to pro mě nebylo dobré, znovu jsem ujel. Protože jsem Slovák, tak to nejspíš vyhovovalo i pelotonu. Kdybych jel za Českou republiku, závod by asi vypadal jinak,“ usmíval se Sagan.

Slovenský cyklista náročnou trať s velkým převýšením zvládl na jedničku. „Den před závodem se mě novináři ptali, kterému z jezdců bude trať vyhovovat. Já odpověděl, že tomu, kdo vyhraje. Trať byla dobrá, nově natažený asfalt, rychlý okruh s několika kopci. Byl to pro mě dobrý trénink na Tour de France. Jsem spokojený,“ svěřil se vítěz závodu, kterého na okruhu dlouhém dvanáct kilometrů mocně povzbuzovali čeští i slovenští fanoušci.

„Všem fanoušků na trati musím poděkovat za to, že přišli a povzbuzovali. Jsem za to velmi rád,“ řekl.

A jaký je program Petera Sagana před Tour de France? „Teď pojedu na jeden den do Monaka, potom mě čeká týdenní vysokohorské soustředění. Pak odlétám rovnou na Tour. Tam už toho moc nenatrénujeme, většinou to bude o prezentaci, rozhovorech a focení,“ dodal Peter Sagan.