Do 47. minuty hrály házenkářky HC Plzeň v sobotním domácím utkání 10. kola interligy žen se slovenským týmem Duslo Šaľa naprosto vyrovnanou partii.

Od stavu 16:17 ovšem nováček nejvyšší domácí soutěže pouze dvakrát skóroval a nakonec podlehl mnohem zkušenějšímu soupeři 18:27.

„Tahle porážka hodně bolí. V poločase to bylo pouze o dvě branky a většina zápasu byla vyrovnaná. Opět jsme si ale vlastními chybami nechaly ve druhé půli soupeřky utéct o hodně gólů," neskrývala zklamání plzeňská házenkářka Lucie Pešičková.

V čem byly soupeřky lepší?
Dělaly jsme více technických chyb. Z toho pramenily rychlé útoky a góly soupeře.

Ve 43. minutě jste snížily na rozdíl jediné branky 16:17 a měly jste další útoky na srovnání…
Je to velká škoda. Pokud jsme zatím měly šanci nějaký zápas vyhrát, tak to bylo dnes. O to více nás porážka mrzí.

Byl to váš nejvydařenější domácí zápas v interlize?
V prvním poločase ano, i když tam určitě byly chyby. Myslím, že to byl rozhodně jeden z našich lepších výkonů.

Často jste hrály v oslabení. Na vaší straně bylo devět vyloučených hráček, Šaľa měla jen dva dvouminutové tresty. Nebylo potřeba trošku ubrat?
My v obraně občas nestíháme a potom to bohužel doháníme takovými zákroky, které jsou na dvě minuty. Je pravda, že tím hodně ztrácíme.

Teď jste měly náročný program okořeněný Českým pohárem a v sedmi dnech jste odehrály tři zápasy. Mohla výsledek proti Šaľe ovlivnit třeba také únava?
Je to možné, ale nemyslím si, že prohráváme kvůli fyzičce. Zápasy si prohráváme hlavně kvůli technickým chybám, které soupeř trestá góly z rychlých útoků.

Vy jste přišla do Plzně v létě z německého Regensburgu. Čekala jste, že bude interliga pro nováčka až takhle složitá a po deseti zápasech budete mít na kontě pouhý bod?
Čekala jsem, že to bude hodně těžké, ale je pravda, že až takhle ne. Pořád jsem věřila, že to nějak půjde. Během přípravy všechno vypadalo solidně a první zápas v Písku, kde jsme remizovaly, to potvrdil. To jsem byla spokojená. Potom ale přišla studená sprcha v zápase s Mostem. Já ale doufám, že se z toho ještě zvládneme oklepat. Rozhodně ještě neházíme flintu dožita.

Jaká je nálada v kabině po takových výsledcích?
Hned po zápase je to vždycky takové smutné a mrzí nás to. Ale nevěšíme hlavy a pořád věříme, že to zvládneme a další bodíky konečně přijdou.

V tabulce je bez bodu poslední Bratislava, se kterou se doma utkáte 17. listopadu. Berete tento zápas jako stěžejní v boji o udržení v soutěži?
Určitě. Na zápas s Bratislavou se pečlivě připravíme a doufáme, že konečně získáme první vítězství. Musíme pořádně trénovat a zapomenout na ty nevydařené zápasy.