Trenér Martin Šetlík přivítal své svěřence v pondělí na prvním tréninku v Plzni a o den později už se jelo směr Nová Ves, kde čekala plzeňské borce jen dřina a pot.

„Všechno bylo zaměřeno na nabírání kondice, trénovali jsme třikrát denně. Dopoledne jsme se na místním fotbalovém hřišti věnovali rychlostní vytrvalosti a švihové a odrazové síle. Odpoledne byla na programu kola a večer další trénink plus doplňkový sport," přiblížil náplň posledních dní týmu Šetlík.

S průběhem soustředění byl kouč spokojen. „Všechno probíhalo podle plánu, počasí nám přálo a kluci to pojali velmi zodpovědně," těšilo mnohonásobného bývalého reprezentanta.

Do Nové Vsi s týmem odcestoval také Petr Linhart, který celou minulou sezonu kvůli zranění kolena vynechal. „Petr už trénuje naplno, nemá žádné úlevy," říká Šetlík.

Totéž platí o Petru Kustovi. „Ten měl problémy se zády, ale teď už jede všechno na sto procent. Problémy s kolenem měl Adam Strýc, ale to bylo patrně velkým zatížením, protože ve středu odpoledne jsme měli padesátikilometrový výjezd na kolech," tuší plzeňský trenér.

„Na druhou stranu nám chyběl Petr Vinkelhöfer, který má spálu a k týmu se připojí až tak za deset dní. Brankář Lukáš Hurt se k nám přidá v pondělí," dodal kouč Talentu.

Tím, kdo úvod sezony určitě nestihne, je spojka Lukáš Král, který je po replastice křížového vazu. „Byl se za námi podívat v pondělí na prvním tréninku. Lukáš se bude léčit ještě delší dobu, počítám minimálně deset týdnů, než se dostane na nějaký pořádný trénink do haly," domnívá se Martin Šetlík.

První letní dril absolvovaly s Plzní také tři posily – Lukáš Horký, Leoš Petrovský a Martin Loskot. „Na nějaké hodnocení je samozřejmě ještě brzy. Jejich pravá síla se začne ukazovat teprve v přípravných zápasech, ale už teď je důležité, že dobře zapadli do našeho kolektivu," těší Šetlíka.

Po předchozí sezoně opustil áčko Talentu Milan Škvařil, který odešel do německého Balingenu a Jan Čiviš a Karel Kvetoň se budou připravovat s plzeňskou juniorkou.

V pondělí se Západočeši přesunou do domácí Městské haly na Slovanech. „Budeme pokračovat v kondici formou herních cvičeních. Už tam budou také speciální herní prvky, kam se budeme snažit zapojit nové hráče. Ve čtvrtek nás čeká první zápas proti Topolčanům, který odehrajeme v Sezimově Ústí," doplnil trenér Martin Šetlík.