Již od tohoto léta očekávaný střet jednatřicetiletého Ducára s o pět let starším Pejsarem z Atom Gym Plzeň se uskutečnil v úterý v pražské Lucerně bez přítomnosti diváků.

Pejsar byl po Ducárově úderu na žebra počítán již v polovině prvního kola. Další atak od Ducára přišel na začátku třetího kola, kdy kombinací levou a pravou rukou poslal bývalého šampióna těžké a křížové váhy na zem ringu podruhé. Pejsar se znovu postavil na nohy a chtěl pokračovat, ale kvůli jeho vratké chůzi ringový rozhodčí duel ukončil technickým knokautem. „Pokud by to neukončil ringový, hodil bych tam ručník,“ řekl serveru profiboxing.cz Pejsarův trenér Vasil Karagiozov.

„Nevím, co se tam stalo. Bohužel, nedá se nic dělat, soupeř vyhrál zaslouženě,“ přidal postřeh serveru Václav Pejsar, sesazený šampion v křížové váze.

První vakcíny proti covidu dorazily do fakultní nemocnice, očkovat se začne ve čtvrtek. Na snímku farmaceutický asistent Václav Pekárek přebírá dodávku vakcíny.
První vakcíny dorazily do fakultní nemocnice, očkovat se začne ve čtvrtek

Rychlý konec oba překvapil. „Čekal jsem, že to kdyžtak skončím tak v pátém, šestém kole,“ přiznal serveru Ducár.

Před zápasem byl Pejsar ve světovém žebříčku na 61. místě, Ducár na 55. příčce. Plzeňský boxer prohrál teprve potřetí knokautem a poprvé od přestupu z těžké do křížové váhy před dvěma roky.

Na boxerském Galavečeru v Lucerně boxovali další dva plzeňští bijci. Česká jednička a držitel boxerského pásu v těžké váze Pavel Šour porazil Jasmina Hasiče technickým knokautem na začátku druhého kola, kdy poslal 135 kilogramů vážícího boxera z Bosny k zemi.

V křížové váze se představil Vladimír Řezníček z plzeňského Atom Gymu. Česká trojka přemohla v žebříčku jedenáctého Jiřího Svačinu až na body.