Navzdory různým spekulacím a fámám se postaví posádka plzeňského EuroOil teamu Václav Pech – Petr Uhel na páteční start Rallye Český Krumlov s vozem Ford Focus WRC.

„Po Šumavě, na které se nám nepodařilo v povoleném čase odstranit závadu na hydraulice a museli jsme odstoupit téměř před cílem z prvního místa, jsme teď byli nuceni pořádně zabrat, abychom stačili focuse připravit. Nyní máme ve voze kompletně jinou hydrauliku a naši zlobivou zkoumají technici v M-Sportu,“ prohlásil před cestou na jih Čech vítěz úvodního podniku sezony ve Valašském Meziříčí.

Šumavskou rallye tedy Pech nedokončil a teď se chystá na třetí díl mistrovství ČR, který startuje dnes po 16. hodině diváckou rychlostní zkouškou na Výstavišti v Českých Budějovicích. Plzeňský jezdec v přípravě vycházel z loňského ročníku Rallye Český Krumlov, i když se tehdy jel v nezvyklém listopadovém termínu a teď se vrací do klasického času.

Trať však doznala jen minima změn.

„V listopadu to hodně klouzalo, bylo mokro a zima. Teď bude jistě tepleji, ale Krumlov je vyhlášený přívalovými bouřkami. Ty jsou v tomto období časté a nás tam nejednou zastihly přímo za jízdy. To pak byl doslova boj o udržení závoďáku na cestě,“ popisoval Václav Pech s tím, že času na přípravu bylo tentokrát málo.

Po odstoupení Václava Pecha si pro vítězství v Rallye Šumava Klatovy už jistě dojeli čeští šampioni Jan Kopecký (vpravo) se spolujezdcem Janem Hlouškem.
Pecha zastavily trable s hydraulikou, Rallye Šumava pak ovládl Kopecký

„Ale stačili jsme udělat i krátký test a po loňských zkušenostech na vložkách, které nás letos čekají stejné, přestavět tuhost podvozku,“ doplnil jezdec, pro něhož je Rallye Český Krumlov oblíbenou soutěží.

Pech s Uhlem tady budou startovat již po čtyřiadvacáté a pětkrát tady vyhráli, naposledy loni po nervy drásajícím souboji s už jistým šampionem Janem Kopeckým.

Ten bude patřit, společně s Filipem Marešem, k největším soupeřům Pecha i letos.

„Krumlov je naše oblíbená soutěž, na kterou se vždy těšíme. Fantastická divácká atmosféra jak u trati, tak při vyhlášení na cílové rampě v Jelení zahradě pod krumlovským zámkem. Ale zároveň máme k této rallye velký respekt a víme, že zdejší rychlostní zkoušky patří k těm nejtěžším z celé sezony,“ dodal Pech, který vyjede na trať se startovním číslem tři.

Jezdci absolvují během pátku a soboty 155 závodních kilometrů na třinácti rychlostních zkouškách.

První posádka je očekávána v cíli v Českém Krumlově po sobotní 16. hodině, následuje slavnostní vyhlášení v už zmíněné Jelení zahradě.

56. Rallye Šumava Klatovy - sobotní etapa.
FOTO: Podívejte se, jak vypadala sobotní etapa Rallye Šumava. Udrží Pech náskok?