Obou závodů se za dodržování přísných opatření zúčastnilo 109 otužilců z celé republiky. „Všichni se museli prokázat testem na koronavirus starým maximálně 48 hodin, nebo byli otestováni přímo na místě ještě před vstupem do areálu. S výjimkou vlastního závodu platilo samozřejmě nošení respirátorů,“ říká účastník šampionátu Jan Šůcha, člen plzeňského Klubu sportovních otužilců.

Závodilo se na tratích 100, 250, 500 a 750 metrů ve vodě o teplotě 8 °C, vzduch měl 0,1 °C.

V kategorii Masters B (50– 59 let) si skvěle vedl Tomáš Kocánek z KSO Plzeň, který byl z desetičlenného startovního pole na trati 750 metrů nejrychlejší a časem 16:52,43 minuty vybojoval zlatou medaili a titul mistra ČR.

Jeho oddílový kolega Jan Šůcha plaval v nejnabitější kategorii Masters A (40-49 let) a v konkurenci dalších osmnácti otužilců mu v cíli na trati 750 metrů patřilo třinácté místo za 17:01,54 minuty. Vítězem se stal přemožitel kanálu La Manche a účastník letních olympijských her v Sydney Rostislav Vítek v čase 13:57,94 minuty.

Kandidát do Exekutivy Českého svazu házené Jan Štochl.
Priority Štochla před volbami: Reprezentace a lepší spolupráce se zahraničím

V odpoledním závodě Českého poháru zaznamenala na trati 750 metrů volným způsobem velký úspěch Petra Chocholatá ze Slávie VŠ Plzeň, která doplavala na druhém místě v čase 12:39,80 minuty.

„Je to takový malý zázrak, že se v této těžké době závod vůbec uskutečnil. Patří za to velký díky Ministerstvu zdravotnictví a především pořadatelskému I. PKO Praha za vynaložené úsilí,“ pochválil pořadatele Jan Šůcha.