Lídr série z týmu CK Příbram měl už tak titul na dosah, ale situaci mu navíc usnadnila neúčast jeho největšího rivala. Druhý v pořadí sparťan Jiří Nesveda se totiž léčil z následků pádu, který ho postihl při závodě v německém Dortmundu.
Hned od startu se z pelotonu odpoutala dvojice Denis Rugovac a Petr Fiala, kterou doplnilo duo Martin Hebík a Michal Kesl. Čtveřice spolupracovala, ale v úniku vydržela jen devět kilometrů. Pak se body znovu dělily v hromadných spurtech a v těch dominoval právě Boubal.

V Plzni se po návratu z mistrovství světa handicapovaných představil znovu nejúspěšnější český paralympionik Jiří Ježek, který zároveň oznámil, že na Rapidu ve středu 20. září uzavře při odvetě za Giant ligou svou závodní kariéru.

Výsledky GP Expresní doprava Švarc (55 km, čas vítěze 1:13.34 hod.): 1. Boubal (CK Příbram) 31 b., 2. Rugovac (Favorit) 22, 3. Hebík (CK Příbram) 22, 4. Ryba (AC Sparta) 15, 5. Smola (Cyklo Švec Stevens) 7, 6. Metlička (3XV) 3. Pořadí Giant ligy: 1. Boubal 324 b., 2. Nesveda 275, 3. Hebík 257.