„Mám tady dlouholetého kamaráda Mikiho Štrajta, se kterým jsem hrál odmala za Viktorku. Scházeli jsme se i mimo fotbal. Jsem rád, že to vyšlo a mohl jsem přijít na jeho poslední zápas,“ usmíval se hráč řeckého Arisu Soluň, co ho přivedlo na futsalový zápas plzeňského Interobalu a házenkářů Talent týmu.

Plzenští házenkáři na domácí palubovce porazili v pátém finálovém utkání celek Karviné a stali se vítězem nejvyšší domácí házenkářské soutěže.
FOTO, VIDEO: Mistři! Talent předvedl ve finále velký obrat

„No a na druhé straně byl Petr Štochl, se kterým jsme se vídali při angažmá v Berlíně,“ připomněl Vladimír Darida dobu, kdy hájil dres Herthy, házenkářský gólman zase tehdy působil ve Füchse Berlín a dodnes na společné akce vzpomíná. „Jo, bylo to vždycky fajn, chodili jsme se koukat na házenou, moc se mi to líbilo. A dneska jsem ho taky rád viděl,“ doplnil dvaatřicetiletý fotbalista než si odešel zakopat na branku s malým synkem.

Oba celky získaly mistrovský titul už podruhé ve stejném roce, poprvé před dvěma lety a letos to zopakovaly. Proto se rozhodly pro společnou oslavu s fanoušky obou táborů. „Spojili jsme síly s Interobalem, aby přišli lidi, pro které jsme připravili také autogramiádu,“ popisoval sportovní manažer plzeňských házenkářů Jan Štochl a přidal další motiv.

„Chtěli jsme se rozloučit s kvartetem odcházejících hráčů a před pátým finále jsme nechtěli rozptylovat jejich koncentraci,“ připomněl končící kvarteto (Michal Tonar, Tomáš Nejdl, Daniel Režnický, Jan Chmelík).

A jen tak pro pořádek, výsledek byl 5:5, jak se na správné exhibiční utkání sluší a patří. A našli se i přeběhlíci, futsalista Michal Štrajt skóroval na obou stranách, když si na chvilku přetáhl přes hlavu i oranžový dres Talentu.

„Já jsem hlavně plzeňský patriot, takže je úplně jedno, za koho dávám góly,“ usmíval se v rozhovoru s moderátorem další z loučících se aktérů Michal Štrajt. V závěru si zahrál i s malým synkem…

SK Interobal Plzeň, mistři ligové sezony 2022/2023.
PODÍVEJTE SE: Futsalisté plzeňského Interobalu dokráčeli ke druhému titulu