A přesvědčení, že tolik potu jako na World Roller Games ze sebe snad už nikdy nevydá.

Ani po pár trénincích Škody Plzeň na ledě gólman třetího celku uplynulé extraligy názor nezměnil.

„Je to taky náročný, ale horko teď trochu polevilo a oproti Barceloně jde o příjemnou záležitost,“ prohlásil s úsměvem třiadvacetiletý borec.

Do Plzně přišel Frodl před rokem z pražské Slavie a při premiérové sezoně v extralize se zařadil mezi nejlepší gólmany soutěže.

Sezona byla dlouhá, k tomu účast na World Roller Games. Měl jste vůbec nějakou dovolenou?

Dovolenou jsem si užil hned po sezoně. S přítelkyní jsme byli v Dubaji. Ale já ani start na mistrovství světa v inline hokeji neberu jako přítěž. Všichni kluci dostali na dobu volna nějaký tréninkový plán no a já chytal za inlinový nároďák. Zpestřil jsem si tím léto.

Ale šlo o hodně horké zpestření, že?

Horko bylo fakt šílený. V horších podmínkách jsem nikdy nechytal. Diváci se potili i když na tribunách seděli jen v trikách. Já ve výstroji prožíval martýrium, ale podmínky měli všichni stejné.

Je pro brankáře těžší přejít z bruslí na kolečka nebo opačně?

Přechod z koleček na led je snazší. I to sice chvíli trvá, ale protože mám kompletní novou výstroj, tak se momentálně peru víc s tím, co mě kde tlačí. Věřím ale, že tak do týdne by se mělo všechno srovnat do normálu.

Plzeň skončila v extralize dvakrát po sobě třetí. Myslíte už na to, jak by mohla dopadnout nadcházející sezona?

Já byl sice jen u posledního bronzu, ale vím, že předtím Škodovka vyhrála také základní část. Teď jsme byli třetí a v play-off chybělo malinko, abychom hráli finále.

Nestalo se a my uděláme maximum, aby to v nadcházející sezoně už konečně vyšlo.

Místo Dmitrije Milčakova přišel z Hradce Králové brankář Jaroslav Pavelka. Jak spolu vycházíte?

Skvěle. Jardu znám už z časů, kdy jsem měl v Hradci vyřízené střídavé starty ze Slavie a už tehdy jsme si sedli. Teď v Plzni to pokračuje. Trávíme spolu čas i mimo led a věřím, že nám to vydrží i v sezoně.

Mění se s Pavelkovým příchodem něco na vaši pozici brankářské jedničky?

Takhle to neberu. Měl jsem sice uplynulou sezonou dobrou, ale o to těžší bude ta další. Což jsem konečně zažil už ve Slavii, kde jsem taky vylítl a další sezonu to pak bylo jiný. Očekávání i zodpovědnost jsou větší. Myslím, že šanci dostaneme oba stejnou a lepší bude chytat. Hlavní je, abychom vyhrávali jako tým.

Naznačil jste, že nová výstroj zatím tlačí. Odráží se to na úspěšnosti zásahů?

Ani ne. Možná i tím, že se zatím netrénují situace dva na jednoho a podobně, kdy se gólman musí přesouvat. Spíš na mě kluci stříleli. V nové výstroji si připadám nějak větší a docela mě to trefovalo.

Potěšila by vás pozvánka do národního týmu?

Bylo by to krásný. Je to sen asi každého hokejisty. Přál bych si nakouknout do nároďáku, zúčastnit se kempu a odchytat nějaké zápasy. Říkám si, že pokud budu mít znovu dobrou sezonu, mohla by pozvánka do reprezentace přijít. Tak uvidíme.