Stávající soupiska HC Škoda Brankáři: Matěj Machovský, Patrik Polívka
Obránci: Petr Kadlec, Jakub Jeřábek, Vojtěch Mozík, Lukáš Pulpán, Michal Moravčík, Branislav Kubka, Patrik Marcel, David Sklenička, Tomáš Andrlík, Jan Walter, Jan Holý.
Útočníci: Nicholas Johnson, Dominik Simon, Ján Sýkora, Jan Schleiss, Jakub Lev, Ondřej Kratěna, Dominik Kubalík, Jaroslav Kracík, Miroslav Indrák, Ryan Hollweg, Tomáš Pitule, Filip Suchý, Jiří Kepka, David Michel, Václav Krliš, Matěj Beran.

Po pěti sezonách, z nichž čtyři strávil ve druhé nejvyšší německé soutěži v Landshutu a v Riessersee, si tak šikovný útočník opět zahraje extraligu za Škodovku.

V Plzni prožil Kracík většinu své kariéry a teď ve 32 letech stojí před zkušeným centrem atraktivní výzva.

Dokázat, že může být znovu jednou z opor, tahounem týmu.

„Vím, co se ode mne čeká, ale než bych si připouštěl nějaký tlak, tak se spíš těším," říkal Kracík poté, co se zapojil do přípravy.

Jaké to je být po pěti letech opět hráčem Plzně?
Pocity jsou to příjemné, ale moc lidí jsem v kabině nepoznal. Tým se výrazně omladil, takže jsem chvíli jen koukal. Pár hráčů ale přece jen znám. Třeba Lvíčka (Jakuba Lva), Kubu Jeřábka nebo Lukáše Pulpána.

Překvapilo vás, když se Škodovka ozvala a lákala vás
 do extraligy?
Ano. Už jsem nedoufal, že by to mohlo vyjít a spíš jsem předpokládal, že kariéru doklepu v Německu. První kontakty proběhly v únoru. Následně se na mě byl v Riessersee podívat Michal Dvořák
a poté mi z Plzně oznámili, že zájem trvá.

Váhal jste, jestli nabídku přijmout?
Přemýšlel jsem, protože
v Německu jsem strávil čtyři roky a měl jsem tu se všemi dobré vztahy. Ale důvodů
k návratu bylo víc. Kývl jsem kvůli sobě i kvůli rodině
a synkovi, kterému je tři a půl roku, a bude lepší, když budeme doma.

Zvažoval jste i jiné možnosti?
Nějaké nabídky se objevily, ale jen z Německa. Z extraligy ne, takže rozhodování bylo 
o to jednodušší .

Vybavila se vám vzpomínka na sezonu 2009/2010? Na nechtěné stěhování z Plzně do Mladé Boleslavi a následné roční angažmá v Litvínově?
Ne. Moje výkony v tom období ovlivňovalo zranění, nebyl jsem pořád fit. Nic příjemného, ale nyní už je to pryč a je třeba začít znovu.

Jaká jsou vaše očekávání?
Jsem sám zvědavý, jak se extraliga změnila. Rozhodně přibylo hodně mladých kluků, takže hrát se bude ve vyšším tempu. Já naopak budu
v mužstvu jeden z nejstarších (smích).

Není skok z druhé německé ligy do extraligy až příliš velký?
Věřím, že ne. Kvalita druhé bundesligy není špatná. Základ týmů tvoří cizinci, donedávna jich mohlo být pět, teď čtyři a jinak hrají mladí kluci. S angažmá jsem byl spokojený. Na ledě jsem trávil hodně času, navíc Čechů bylo v mužstvu víc. Nemám si na co stěžovat.

S Landshutem jste také hned 
v prvním roce vašeho působení soutěž vyhrál.
Titul jsme získali s převahou, takže to byla paráda. Tým tehdy vedl český trenér Jiří Ehrenberger a kromě mě u toho z krajánků byli Kamil Ťoupal, Martin Davídek a František Mrázek.

Celkem jste v Německu odehrál 173 utkání, ve kterých jste zaznamenal 180 bodů za 42 gólů
a 138 asistencí. To je solidní bilance.
Byl jsem hodně vytěžovaný, hrál jsem i přesilové hry, takže body přibývaly a tím jsem si upevňoval svou pozici.

V Plzni o ni budete teprve bojovat. Naznačili vám trenéři, do kterého útoku s vámi počítají?
Trenér Michal Straka řekl, že bych se měl vejít do prvních tří lajn a k tomu hrát přesilovky. To je předpoklad, další záleží už jen na mně.