Z tvrdých bojů na náměstí Republiky nakonec vzešel jako celkový vítěz tým Zapomeňte, který ve finále zdolal GMG Poděvousy 5:2. Měření sil se konalo pod otevřeným nebem ve formátu tří hráčů do pole bez brankáře. Všechny zápasy měly vysoké tempo a ukázaly, proč je SFL tak oblíbenou akcí.

Týmy byly oceněny udržitelnými medailemi vyrobenými z rozbitých florbalových čepelí či míčků, výsledkově nejlepší celky potom dosáhly na další hodnotné ceny od partnerů projektu. Fanoušci navštěvovali náměstí Republiky po celý den.

Na finále pak vytvořili fantastickou kulisu, která znamenala vrchol nedělního zápolení.Právě množství doprovodných aktivit bylo tím, co z plzeňského turnaje udělalo špičkovou akci, jež byla podpořena záštitou 1. náměstka primátora Mgr. Romana Zarzyckého.Z letošní Street Floorball League stále zbývají odehrát dva turnaje.

Příště zavítá série do Českých Budějovic, kde se v sobotu 20. srpna bude bojovat na náměstí Přemysla Otakara II. A následující sobotu 27. srpna se uzavře ročník v Praze v OC Arkády Pankrác.

Spoluautor: Richard Wagner