Ty zvítězily v soutěži družstev, jejich hrající trenérka Václava Šmídlová byla oceněna v kategorii trenérů a nejlepším sportovcem v kategorii jednotlivců dospělých se stala kapitánka týmu útočnice Petra Bendová.

Ta začínala s národní házenou již v devíti letech, shodou okolností byla její první trenérkou v oddíle SKH Bolevec i její současná trenérka a spoluhráčka Václava Šmídlová. „V Bolevci jsem hrála deset let, poslední rok jsem už hostovala v devatenácti letech v družstvu žen Sokola Tymákov. A tam až na jednu sezonu, kdy jsem hrála ve Stupně, působím dodnes," říká sympatická plavovláska Petra Bendová. Útočnice, která je postrachem obranných řad všech týmů. Ta v mládí zkoušela i mezinárodní házenou. „Ta mě však tolik nezaujala, po roce jsem se zase vrátila k národní házené. Zkoušela jsem i jiné sporty, ale víceméně jen rekreačně," dodává.

V civilním životě je tymákovská střelkyně absolventkou obchodní akademie. „Po maturitě jsem nemohla sehnat zaměstnání v oboru, po řadě brigád jsem nakonec zakotvila v bývalé Škodovce. Nejprve jsem tři roky pracovala jako zámečnice, nyní jako skladnice. Docela se mi tu líbí, to, co jsem vystudovala, bych už ani dělat nechtěla, nevydržím dlouho v klidu. Zde je práce mnohem zajímavější," míní Petra Bendová.

Na svém kontě má dlouho řadu úspěchů, mistrovských titulů od žaček až po tři triumfy v nejvyšší soutěži žen. A rovněž řadu individuálních ocenění. Například byla nejlepší střelkyní první ligy, v minulé sezoně byla vyhlášena i nejlepší hráčkou ligy, šestkrát byla v sestavě družstva Čech při mezizemských utkáních Čechy – Morava. A nyní byla vyhlášena nejlepší sportovkyní okresu Plzeň-jih. Ona osobně však výsledky týmu řadí nad individuální ocenění. „Já jsem byla vždy kolektivní hráčka, úspěchy družstva u mě měly prioritu. Individuální ocenění je vždy něco navíc, a stejně ho nelze dosáhnout bez podpory spoluhráček," míní kapitánka Sokola Tymákov.

Ta si ve své už více než dvacetileté sportovní kariéře nedělá žádné velké plány. „Faktem je, že ve svých třiceti letech jsem po Vendule Šmídlové už nejstarší hráčkou v družstvu. Mám rovněž vážnou známost a pomalu plánujeme rodinu. Letošní sezonu ještě určitě dohraji, rády bychom nyní uspěly v Českém poháru a pokusíme se obhájit titul. Co bude dál se rozhodnu až po sezoně," říká nejlepší sportovkyně okresu Plzeň-jih za rok 2013 Petra Bendová.