Po vyřazení Sokola Pražského čeká zítra Západočechy úvodní klání série v Hradci Králové.

„Půjde vlastně o finále soutěže, neboť vítězové semifinálových sérií nehrají o prvoligový titul, ale utkají se v baráži o účast v nejvyšší soutěži se dvěma posledními týmy Mattoni NBL," vysvětlil předseda Lokomotivy a trenér mužů v jedné osobě Pavel Froněk.

V prvním kole vyřazovací nadstavby si Plzeňané poradili se Sokolem Pražským 3:1.

Po dvou výhrách na své palubovce museli nakonec Plzeňané do Prahy ke dvěma duelům.

„V tom druhém už nenastoupila jejich největší opora Tomas, my jsme byli bez Honomichla a Michala Froňka. Ale zase už s Aušprunkem, který chyběl u prohraného zápasu v Praze," uvedl Pavel Froněk k rozhodujícímu výsledku 87:57.

A Hradec? „Díky dohodě se soupeřem se bude hrát mimo termíny Mattoni NBL, takže za oba celky mohou nastoupit pendlující hráči," vyzdvihl trenér.

„Série tak bude mít opravdu dobrou úroveň, nebude to tak vyhecované jako třeba se Spartou. Na zápasy se osobně velmi těším," pravil Froněk.

„Cílem je urvat venku alespoň jednu výhru, což by byla výborná výchozí pozice do domácích duelů," přeje si kouč.

„Rádi bychom uspěli a měli v ruce možnost účasti v baráži o ´matonku´. Její využití je zase další otázka, hlavně ekonomická," ví Froněk.

Do hry brzy vstoupí i junioři, které čekají minimálně dva duely extraligového čtvrtfinále. Ty proběhnou v Plzni 13. a 14. dubna a série s Ostravou je zatím vyrovnaná 1:1. Tým, které se chce probojovat mezi čtyřčlennou elitu své kategorie v republice, musí ještě dvakrát zvítězit.