Na tratích se bude prohánět téměř 150 posádek, 69 by mělo být účastníků klání historických vozů a dalších 78 bude startovat ve druhém podniku mezinárodního MČR v rallye. Závodit se začne už v pátek odpoledne, kdy jako první vyrazí na trať historické vozy, které budou mít dvě rychlostní zkoušky mezi městy Klatovy a Kdyně. Obě se pojedou dvakrát a rozpůlí je zápolení na Klatovském okruhu. Tam absolvují v pátek jediný měřený úsek i soudobé vozy.

Sobota bude opět dnem, kdy se bude bojovat nejvíce. Ranní zahřívací test čeká na účastníky obou soutěží opět na Klatovském okruhu, na něm i na všech dalších sobotních tratích pojedou nejprve účastníci Vltavy, až po nich závodníci z Rallye Šumava Klatovy. „Z okruhu se postupně všichni přesunou ke Sluhovu a na Keply, poslední erzeta sekce se bude konat nedaleko hraničního přechodu Svatá Kateřina,“ upřesnil Karel Špaček ** (kompletní program rallye ZDE) **

56. Rallye Šumava Klatovy.Rallye Šumava Klatovy se blíží.Zdroj: Jindřich Schovanec

Odpoledne budou na závodníky čekat po zastávce v servisní zóně v Janovicích nad Úhlavou všechny tři rychlostní zkoušky ještě jednou. Historické vozy pak po dvanácti rychlostních zkouškách přejedou i slavnostní cílovou rampu.

Neděle už bude patřit jen soudobým vozům, absolvují dvakrát dva průjezdy měřenými testy u Velhartic a Sobětic. I pro ně pak vyvrcholí 57. ročník Rallye Šumava rozdáváním cen na klatovském náměstí Míru v neděli po 14. hodině. Celkově bude mít trať každé ze soutěží přes 140 kilometrů na dvanácti RZ.

Jan Kopecký, úřadující český šampion, bude obhajovat na 57. ročníku Rallye Šumava Klatovy loňské prvenství (na snímku). Ale letos pojede se zbrusu novou Škodou Fabia RS Rally2.
Rallye Šumava klepe na dveře. Pojede kompletní česká špička i legendy z ciziny