V sobotu poměří běžci své síly při závodě Chlum třikrát jinak a v neděli pak na Krkavci.
Formát všech závodů seriálu je stejný a je originální kombinací tří kratších běhů, které mají cíl v okolí rozhledny. Jsou jimi běh do vrchu s hromadným startem, výběh prudkého svahu či sjezdovky a na závěr výběh schodů rozhledny. Časy ze všech běhů se sčítají do výsledného času.

Na Chlumu (7. ročník) se bude závodit v distancích 1,75 km (hromadný start) – 450 metrů (intervalový výběh) – 121 schodů rozhledny. Na Krkavci (4. ročník) pak v distancích 810 metrů (hromadný start) – 550 m (intervalový výběh) – 98 schodů rozhledny.

Pro děti jsou připraveny běhy v lese v okolí rozhledny.

Zájemci o start se mohou registrovat on-line na stránkách www.rozhlednyvpohybu.cz, nebo v den závodu v závodní kanceláři u rozhledny. Závodní kancelář bude otevřena od 9.15 hodin. Hlavní závod startuje v 11.15 hod., závody dětí startují v 10.00 hodin.

V rámci doprovodného programu budou děti moci využít skákací hrad a malování na obličej – vše samozřejmě zdarma. Startovné činí 40 korun pro děti a 80 Kč pro dospělé.

Rozhledny v pohybu 2018 zahrnují pět závodů na přelomu května a června. První dva závody se uskutečnily minulý víkend v Karlových Varech a v Mariánských Lázních. Poslední díl seriálu bude 9. června v Litohlavech u Rokycan s názvem Vršíček třikrát jinak.

Župní sokolský slet - průvod
Sokolové prošli Blovicemi a cvičili skladby