Před nedělním extraligovým utkáním s Kopřivnicí proto trénoval pouze v pátek. I kvůli tomu házenkář Jakub Tonar začal vítězný zápas Talentu Plzeň (28:26) na lavičce. „Sestavu jsme řešili ráno před zápasem. S Fildou Herajtem jsme přijeli v pátek odpoledne, takže to směřovalo k tomu, že nebudu hrát od začátku,“ vysvětloval Jakub Tonar, střelec pěti gólů proti Kopřivnici.

Jaký to byl zápas?
V Kopřivnici jsme prohráli, takže jsme jí měli co vracet. Od začátku to nebylo lehké utkání, tudíž jsme rádi, že jsme urvali dva body, i když s odřenýma ušima. Posledních pět minut jsme se ještě klepali o výsledek. Vítězství je dobré, ale výkon byl slabý.

Dá se horší výkon přičíst nepříjemnému stylu Kopřivnice?
Příchodem nového trenéra se jejich hra zvedla. Brání prostor a nebrání hráče, hrají agresivní vysunutou obranu, což nám ze začátku dělalo problémy. Ale ve druhém poločase jsme na to našli recept různými kombinacemi.

Nenapadlo vás za stavu 26:22, že už je soupeř zlomený?
Je možné, že jsme si mysleli, že soupeř už nezabojuje. Dostali jsme pona-učení do příštího zápasu, že i doma musíme hrát až do konce. Doma jsme nehráli skoro dva měsíce a nepředvedli jsme výkon, jaký bychom měli.

Kopřivnice to v útoku z deseti metrů tlačila do pivota.
V útoku dneska hráli jinak než obvykle. Kopřivnice má šikovné mladé kluky, s kterými se známe z dorostu. Umí rozjet signál a během deseti vteřin zakončit, tudíž nás tím stylem možná i trochu utahali, když si to dávali dokola a pak do pivota. My ale musíme v průběhu zápasu na to zareagovat a nemůžeme se přizpůsobit protihráčům.

Potěší, že se vám povedlo utrhnout na čele tabulky po nečekaném zaváhání Zubří?
Určitě. Musíme se ale koukat hlavně na sebe. Doma se takové zápasy už nesmí opakovat. Musíme se zase zvednout a přiblížit se pohárovému výkonu.