Mladíci z Indoss si nakonec přivezli z Moravy bronzové medaile, když v utkání o třetí příčku porazili 3:2 pražskou Slavii.

„Jsem spokojený. Cílem před sezonou byl postup na Final Four, což se nám podařilo. To, že jsme přivezli medaile, je výsledkem kvalitní práce s mládeží v Indossu. Všem hráčům i realizačnímu týmu za to patří velký dík," komentoval zisk bronzových medailí trenér Michael Sinkule.

Do finálových bojů ve Vyškově postoupily za každá skupiny I. juniorské ligy U17 týmy na prvním a druhém místě. Indoss, druhý celek skupiny Západ, narazil v semifinále na Chrudim, první družstvo skupiny Východ.

Obhájce mistrovského titulu byl v semifinále nad síly Indossu, který podlehl Chrudimi 1:4.

„Chrudim nás přehrála. Z mého pohledu to ale byl pro nás velmi smolný zápas. Brzy jsme inkasovali první gól, pak se nám zranil brankář a dostali jsme nešťastný třetí gól. To byly rozhodující okamžiky zápasu. Ve druhém poločase jsme měli převahu, ale tým už náskok soupeře nedokázal dohnat," komentoval vstup do turnaje trenér Sinkule.

V boji o bronz nastoupil Indoss proti Slavii Praha, vítězi skupiny Západ. Svěřenci trenéra Sinkuleho šli do utkání s velkou motivací oplatit soupeři dvě porážky z ligové soutěže, což se jim podařilo.

Indoss zvládl hektický závěr utkání, poprvé v sezoně porazili Pražany a po výhře 3:2 si plzeňští futsalisté pověsili na krk bronzové medaile.

Hrdinou zápasu byl brankář Indossu Lukáš Němec, který do boje o bronz nastoupil s velkým sebezapřením po zranění v prvním utkání proti Chrudimi.

„Přestože Lukáš musel v průběhu zápasu překonávat bolest, předvedl několik fantastických zákroků a tím nám výrazně pomohl k bronzu. Pochvalu ale samozřejmě zaslouží i ostatní hráči týmu," dodal Michael Sinkule.