Této soutěže, která je organizována ve stylu olympijských her, se zúčastnilo 306 závodníků a závodnic z celé Evropy.

V kategorii do 63 kg vybojovala judistka Sabina Merklová, studentka plzeňského sportovního gymnázia, skvělé páté místo. Merklová prošla až do semifinále, když postupně porazila Polku Isenko, Litevku Cepulionyete a čtvrtou nasazenou Chorvatku Kovacs.

Bohužel v tomto boji o semifinále si Merklová poranila kotník a zápas dotáhla do vítězného konce s vypětím všech sil. V dalších bojích s pozdější vítězkou domácí Müllenberg a především v boji o třetí místo s Izraelkou Liebel Paz, byly zápasy ovlivněny jejím zraněním a vedly nakonec k zisku pátého místa. Přesto zaslouží Merklová pochvalu za výborný výkon a bojovnost. Tímto výsledkem si Merklová zajistila účast na mistrovství světa dorostu v Miami v USA, který začíná již v sobotu 10. srpna.

Turnaje se zúčastnil ještě další student plzeňského gymnázia Jan Marek, který ve váze do 60 kg prohrál s Francouzem Boubou a do závěrečných bojů nepostoupil.

Výsledky českých reprezentantů – dorostenci do 55 kg: 9. Lukáš, do 73 kg: 5. Švestka, do 81 kg: 9. Černý. Dorostenky do 57 kg: 9. Szarzecová, do 63 kg: 5. Merklová.