Na západ Čech je přitáhla Velká cena Plzně, ale také snaha pojistit si nebo vybojovat účast na blížícím se mistrovství republiky.

Ze závodnic pořádajícího Krasobruslařského klubu Plzeň se nejvíce dařilo mladším žačkám Andree Mentlové a Vanesse Štefanové, které v nabité konkurenci skončily těsně pod stupni vítězů.

Čtvrtou příčku si vybojovala Mentlová a nejlepším výkonem v sezoně (59,08 b.) si zajistila start v souboji o mistrovské tituly. Umístění je o to cennější, že Mentlová, která je nyní devatenáctá v žebříčku, startuje v této kategorii prvním rokem.

Hned za ní skončila Štefanová (57,51 b.), která jako devátá závodnice celorepublikového žebříčku měla účast na českém šampionátu už jistou.

Třetí plzeňská zástupkyně Natálie Brumlová při svém prvním startu mezi mladšími žačkami obsadila 23. příčku.

Z prvenství se v této soutěžní kategorii radovala pražská krasobruslařka Denisa Drábová (71.61 b.), v mladších žácích si zlato z Plzně odnesl Filip Ščerba z Ústí nad Labem.

V nejstarší žákovské kategorii triumfovali favorité.

V chlapecké kategorii zvítězil s přehledem a výkonem oceněným 108,75 bodu Matyáš Bělohradský z Karlových Varů a mezi dívkami jeho tréninková kolegyně Michaela Lucie Hanzlíková, která si zlato zajistila výkonem 93,38 bodu. Plzeňská Adéla Němcová díky povedené volné jízdě nakonec obsadila 27. místo (48,46 bodu).

Závod nejmladších žáků ovládl Lukáš Buksa z Uherského Brodu (31,17 bodu). V dívčím souboji si prvenství a pohár vybruslila členka USK Praha Denisa Cimlová (37,14 bodu).

Domácí Denisa Brunátová získala v součtu 27,13 bodu, což jí vyneslo 17. místo, ale o účast na mistrovství republiky bude muset desetiletá závodnice ještě bojovat. A to v posledním závodě ve Strakonicích.

Dvoudenní Velká cena Plzně přitáhla na start celkem 93 krasobruslařských nadějí ze všech koutů republiky.