Hráči HBC Plzeň o víkendu na domácí půdě podlehli pražskému Kovu po nájezdech, dojem ale napravili v Mostě, kde vyhráli 2:0.

Výhru plzeňští hokejbalisté v zápase s Kovem ztratili až v poslední minutě řádné hrací doby, kdy hostující Valenta srovnával na 2:2. V napínavých nájezdech se přiklonilo štěstí na stranu pražského celku.

„Oba góly jsme soupeři doslova darovali," komentoval zápas trenér HBC Michal Edl. „Je to hra chyb a protivník je dokázal potrestat. My bohužel nemáme kvalitu v zakončení, což nás stálo zápas. V závěru jsme na hřiště poslali to nejlepší, přesto soupeř vyrovnal. Bod je pro nás ztráta," mínil kouč.

HBC Plzeň – Kovo Praha 2:3ss (0:0, 1:1, 1:1, branky Plzně: Kejř, Pokorný).

Mečouni ale složili dobrý reparát v Mostě, kde s pomocí navrátilce Adama Vágnera zvítězili 2:0. Brankář Kráčina tak udržel čisté konto.

„Zápas se od začátku odehrával v solidním tempu. Chtěli jsme po hráčích, aby pokračovali v nátlakové hře, což se jim výborně dařilo. Nebyl to z našeho pohledu ideální zápas, ale za bojovnost po celé utkání jsme si výhru zasloužili," hodnotil hlavní trenér HBC Plzeň Michal Edl.

Most – HBC Plzeň 0:2 (0:0, 0:1, 0:1, branky Plzně: Benedikt, Průcha).