Dánka boxuje v obráceném gardu a v kategorii do 66 kg startovala několikrát na mistrovství Evropy, na tom posledním získala bronzovou medaili.

V prvním vyrovnaném kole obě závodnice boxovaly ze střední vzdálenosti, ani na jedné straně nebyla výrazná převaha. Ve druhém kole přidala Dánka na důrazu a těsně před jeho koncem kola byla Lukešová po zásahu levým hákem na žebra počítána.

Ve třetím kole se utkání vrátilo k průběhu z prvního dějství, ale poznamenali jej domácí rozhodčí. „Rasmussenová přišlápla soupeřce nechtěně nohu a obě klopýtly. Sudí začal Terezu bezdůvodně počítat a zápas ukončil r. s. c. ve třetím kole,“ líčil konec duelu Petr Lukeš, otec a trenér plzeňské boxerky.

„Viděl jsem utkání na videu a musím říct, že Tereza by ho nevyhrála. Dánka měla mírnou bodovou převahu v každém kole. I proto jsem počítání nepochopil. Rozhodčí chtěl zřejmě pojistit a hlavně zvýraznit výhru domácí hvězdy,“ řekl rozhořčený Lukeš.

I přes to si na zápasu našel světlé stránky. „Tereza zjistila, že když je v psychické pohodě, může svést vyrovnanou bitvu i s medailistkou z mistrovství Evropy,“ dodal plzeňský trenér.