Zajímavostí zápasu bylo, že se v dresu soupeře představili hned tři muži, kteří ještě minulou sezonu bojovali v barvách Lokomotivy: Norwa, Šmíd a Lenhart. A to ještě nepřijel Štěpán Vrubl.

Tým Brna je poskládaný z kvalitních hráčů, kteří pomýšlejí na postup do Mattoni NBL. Vedle zmíněného Vrubla ovšem hostům chyběli i pendlující hráči z Prostějova Bohačík a Kohout. „To nám trochu usnadnilo práci, ale ani tak se nedalo čekat, že to bude lehký zápas," uvedl sekretář klubu Marek Kozel.

Hosté ovšem drželi krok pouze do sedmé minuty, kdy byl stav 15:12 pro Plzeň. Pak navyšovali náskok domácí až na deset bodů, a i když Brno na konci první čtvrtiny mírně snížilo, v dalším průběhu odskočila Plzeň až na 26 bodů.

V zápase byly k vidění pohledné akce pro oko diváka, přihrávky přes celé hřiště a následné lehké koše. Trojka Pavla Frány na konci třetí čtvrtiny pak definitivně položila soupeře z Brna do kolen.

Do hry zasáhlo na straně Lokomotivy všech deset hráčů, včetně dorostenců Šimona Luňáka, Michaela Froňka a Karla Aušprunka. A diváky mohlo těšit týmové pojetí hry, které potvrzuje fakt, že šesti Západočechům se podařilo zaznamenat přes deset bodů.

„Od začátku utkání jsme měli zápas ve svých rukou," potvrdil nadvládu vítězů Karel Aušprunk. „Měli jsme povinnost vyhrát, což jsme splnili. Na hřiště se dostali všichni hráči a všem se celkem dařilo. Hrálo se mi dobře, protože hned po nástupu na hřiště jsem trefil tři střely," doplnil.

Poslední zápas před vánoční pauzou sehraje Plzeň v neděli v Litoměřicích.